Min höst

Hej!
 
Jag läste mina senaste inlägg på bloggen och kände att det var dags för en liten uppdatering! Sedan jag skrev sist har hösten rullat igång och vi är till och med på väg mot vinter. Snart november, vad händer?! Det här är nog första gången jag ärligt kan säga att jag faktiskt inte har haft tid att blogga. Det har varit så fullt upp. Min höst har hittills sett ut såhär: Jobb i Gävle som dietist 30 %, plugg av tre kurser (spanska, Mat & miljö, Medveten konsumtion) ca 70 % samt jobb inom äldreomsorgen på särskilt boende här i Alfta lite då och då. I september mycket, lite mindre nu i oktober. Så jag har haft att göra, kan man lugnt påstå. Jag har inte haft en enda helt ledig dag i princip, har jag inte jobbat har jag varit tvungen att plugga. Men nu är Medveten konsumtionskursen slut, dock börjar en fördjupning av den som heter Matens dimensioner nästa vecka.. Men den är bara 3 veckor så det ska nog gå bra. Sedan har jag nyss hoppat av spanskakursen, jag kände att det blev för mycket helt enkelt, var stressad dygnet runt och kunde inte koncentrera mig fullt ut på något.
Men nu har jag blivit erbjuden mer tid i Gävle. Blev erbjuden så mycket som 80 % men hur gärna jag än ville säga ja så skulle inte det fungera med pendlingen. Så jag tackade ja till 60 %, det känns ändå överkomligt även om det inte är optimalt. Men eftersom det inte finns jobb i Bollnäs just nu kände jag mig lite tvungen. Men vi har i alla fall bytt chef och den nya verkar jättebra, är chef över hela Region Gävleborg och vet att jag vill vara i Bollnäs, så jag hoppas på det längre fram.
Jaha, boende då? Vi är kvar i ettan i Alfta, men har faktiskt börjat kolla på hus (!!). Så har varit på en visning på ett jättefint hus här i Alfta (jag vet; jag, hus och Alfta?!?) och var till och med nästan på väg att köpa det, men tog vårt förnuft till fånga till slut, hehe. Det var för dyrt helt enkelt, speciellt med tanke på min osäkra jobbsituation. Så vi har lagt det lite på is nu, men jag kan inte låta bli att fortsätta kolla, är helt inne på att flytta till hus nu. Väldigt otippat med tanke på min reaktion när Luis gav det som förslag för ca ett halvår sen: "Hus?! Nu?! Är du GALEN?!". Haha. Men jag blir lätt engagerad och ivrig över saker så nu kan jag inte släppa tanken på hur underbart det skulle vara att bo i hus och det var jag som satt och läste på om pantbrev, lagfart, fastighetsavgift m.m inför första visningen och räknade och hade mig. Lite otippat, men kul. Hur jag hade tid med det också bland allt jobb och plugg är en gåta, men på något sätt gick det. Dock måste jag ju säga att jag hellre vill flytta in till Bollnäs, det skulle underlätta mitt liv.. 
Nu håller det här på att bli en roman, men måste bara nämna en sista sak: Luis och hans familj har bokat en Colombiaresa över jul och nyår. Inte jag. Då kan man ju fråga sig varför och det var absolut inget lätt beslut att ta (och är väl inte helt taget än heller med tanke på att jag faktiskt fortfarande har chans att boka en biljett). Men jag känner att jag inte har ekonomin just nu. Det kostar plus att jag missar en hel månads jobb. Och när jag nu har blivit erbjuden att gå upp i tid känns det dumt att komma med detta. Sedan skulle det vara lite jobbigt att vara borta från familjen i jul måste jag säga. Och från hela den svenska julen med allt vad den innebär som jag älskar. Samtidigt älskar jag ju att resa, vill öva spanska (som jag äntligen blivit bättre på och vågar mer!!) och har svårt att tänka mig att fira nyår utan Luis och dessutom vara borta från honom nästan en månad.. Fortsättning följer på detta.
 
Herregud, nu måste jag sluta. Det händer i alla fall saker i mitt livs haha.
 
Take Care // E

RSS 2.0