Snart jullov

Hallå!
 
Egentligen borde jag absolut inte blogga just nu utan skriva på en skoluppgift. För min egen skull (vems annars förresten?), för att slippa sitta med den på jullovet som börjar i morgon (!!), men i vanlig ordning bloggar jag när jag egentligen har annat att göra. Men har i alla fall kommit en bra bit på uppgiften och har bara den jobbigaste delen kvar och har verkligen noll pluggmotivation nu.. Har åtminstone fått något gjort genom att i princip ha packat klart, inte det lättaste för 2,5 veckor måste jag säga!
Om en timme ska jag träffa några tjejer i klassen och dricka glögg innan vi ska vidare på middag med fler ur klassen som en liten jullavslutning, mys! Studenter som har middag istället för fest som avslutning är nog inte så vanligt haha..
Men ÅH, vad jag ser fram emot jullovet! Mys med nära och kära, slå in julklappar, baka pepparkashus, julafton, nyår, en tripp ner till Halmstad.. Det blir super! Ett perfekt avbrott efter en jobbig (men rolig!) termin, trots att jag kommer vara tvungen att plugga litegrann.
 
Take Care // E
 
Lussebullar som jag och min kusin bakade förra veckan och det traditionella adventsljuset från mormor!
 
Lucia i Domkyrkan, så fint!

7 december 2014

Hejsan!
 
Vi har hunnit in i december och jag har nyss kommit hem från en visit i Stockholm hos en klasskompis. Supermysigt, det var längesen man sov på madrass hemma hos en kompis och åt middag med familjen. Nu borde jag dock ta tag i plugg som alltid tycks hänga över en, men är så fruktansvärt trött, trots att vi la oss tidigt, så får se hur effektiv jag är med det.
Om 2 veckor har jag åkt till Bollnäs på jullov, hur sjukt är inte det? Och ingen snö finns det, trots att det är 7 december, 4 grader och regn är det istället. Visst har inte alla vintrar varit kalla och snöiga förr i tiden heller men det känns ändå som att klimatförändringarna gör sig mer och mer påminda och man känner sig så maktlös som enskild person och får dåligt samvete vad man än gör.. Det blir i alla fall 2,5 veckors jullov och med tanke på att jag ska vara nere hos mormor fem dagar och tyvärr kommer ha plugg att göra så känner jag mig nästan lite stressad. Vet inte riktigt hur jag ska hinna med att träffa alla jag vill och samtidigt försöka ta det lugnt och slappna av. Men det blir nog bra, ser fram emot det!
Igår avslutade jag min spanskakurs med en tenta. Känns lite sorgligt att den är över för det har varit kul och skönt att ha lite varierande plugg, men samtidigt ska det bli skönt att kunna fokusera på en sak. Får försöka hålla i spanskan ändå.
 
Nej, om man i alla fall skulle försöka få något vettigt gjort?
 
Take Care // E
 
I Alfta såg det i alla fall ut såhär förra veckan med 8 grader kallt, då trivdes jag!

RSS 2.0