28 augusti - Mattias födelsedag!

GRATTIS BRORSAAAN!!! :D

27 augusti 2010

Om jag, ens för en millisekund, inbillade mig att jag skulle kunna blogga varje morgon (fast det gjorde jag väl egentligen inte) så kom jag nog inte ihåg hur skolan var. På morgnarna är jag dödstrött och hinner precis med det jag måste, om ens det. Och sen sitter man där i skolbänken igen på lektioner som segar sig fram och aldrig vill ta slut. Har jag ens haft sommarlov? Känns inte som det.
Men nu är det helg i alla fall! (Som jag visserligen inledde med fysikplugg eftersom jag har prov på onsdag och inte kommer ihåg ett skit) Och ikväll ska jag till Kristina :) Känns som om det var längesen vi var nu.
I morgon fyller Mattias 19! Omg, han är gammal. Haha okej, kanske inte, men stooor iaf! ;) Grattis till honom!! :) I morgon ska jag även gå tamburmajor på första lördagsmarschen, men det är ingen vanlig marsch, utan vi ska ner till Vågen och inviga Madonnan, så jag är extra nervös :S
På tal om ingenting märks det att det inte är sommar längre! Håller på att frysa ihjäl när jag cyklar till skolan på morgonen i typ 9 grader! Speciellt om händerna, skulle behöva vantar. Men aldrig att jag tar på mig det i augusti, någon måtta får det vara. Haha.

Nej, nu ska jag äta lite hamburgare sen sticka till K :)

Take Care // E

Morgonpigg?

God morgon!

Det är en halvtimme kvar tills skolan börjar och här sitter jag helt klar! Det hör inte till vanligheterna kan jag säga. Jag brukar vara klar typ tio minuter innan. Och i natt har jag sovit också (nio timmar, så skönt!), så det var inte det att jag gick upp tidigare än vad jag skulle. Ja, morgnar kanske kan bli min bloggtid! Eh, okej, nu ska jag inte förhasta mig, det kommer ungefär hålla... Inte ens en dag till skulle jag tro. Detta är nog tyvärr bara en engångsföretéelse, eller ja, två om man räknar igår. Och tre om man räknar i förrgår... Fast det gills inte för då skulle jag inte åka förrän kvart över elva. Jaja, poängen med det här surrandet är... eh, det finns nog ingen poäng, fick lust att skriva bara.
Men nu måste jag nog börja snöra på mig skorna eller något (som tar en halv evighet med de blommiga "conversen"!) annars kommer jag nog försent ändå, haha.

Idag blir det skola, sen TIG-info, sen köpa ny data med mamma (:D) och ikväll ska jag på Fashion Against Breastcancer, en modevisning som två stycken har ordnat på Heden, med Malin. Så ser min dag ut och den kommer nog inte innehålla något plugg trots att den borde det (ja, vi fick läxa redan igår!!).

Take Care // E


Jag vill bara sova

Vad har min hjärna för problem? Man ska SOVA på natten. Men den lilla detaljen tycks den ha missat. Och i natt var värre än de två senaste nätterna. Har sovit ca 2,5 timmar, typ mellan tjugo i två och tjugo i tre, och tre och halv fem. Har varit vaken sedan dess nu. Det jobbiga är att jag verkligen är trött och borde somna. Jag är så trött att det är jobbigt att ligga och vrida och vända på sig och ändra ställning, men jag måste, typ var femte sekund, för jag ligger aldrig bekvämt. Så nu sitter jag här yr och ont i huvudet av sömnbrist och ska iväg till skolan om en timme. Går från åtta till fyra idag, sedan har jag träning. Känns väldigt bra med tanke på vilken underbar natt jag har haft och hur utvilad jag är.
Men varför somnar jag inte då? Svaret är enkelt. Jag har ingen aning. Jag är inte nervös för något inom en snar framtid så det kan inte vara det. Jag vet helt enkelt inte.
Gårdagen var i alla fall bra. Efter lunchen på Roma (som för mig innebar Pasta Al Fungie, helt okej, men ingen höjdare), var vi en timme i skolan, först i aulan och sen i klassrummet. Vi har fått två skåp! Så himla skönt, nu kanske man inte begöver mosa in allt och stänga snabbt för att inget ska ramla ut. Sedan slutar jag 12.05 på torsdagar :D Men det är typ det enda bra med schemat också.

Nej, nu måste jag göra mig i ordning. Första lektionen är med vår enda nya lärare, Marilyn i engelska, och jag vill inte komma för sent det första jag gör.
Ute vräker regnet ner, jag skulle inte ha klagat igår.

Take Care // E

Första skoldagen - och fint väder?!

Jag visste det. Jag visste det!! Tror ni inte att jag vaknar upp till klarblå himmel utan ett moln, strålande sol och totalt vindstilla?! Hur kan vädret vara kasst i flera veckor (okej då, med några undantag) och plötsligt, preciiis den dagen vi börjar skolan, bli superfint? Visseligen kanske det inte kommer bli tillräckligt varmt för att kalla det badväder, det vet jag inte, men ändå. Så här fint väder har jag inte vaknat upp till på länge.
I alla fall... Det känns inte som jag om jag börjar skolan idag. Jag tror det är mycket för att jag börjar klockan ett (tack och lov!). Men då kan man ju undra vad jag gör uppe redan nu. Det undrar jag också. Visserligen hade jag tänkt gå upp vid tio eftersom vi ska äta på Roma halv tolv, men jag vaknade redan nio. Ingen aning varför. Jag kan ju inte precis vara utsövd med tanke på föregående natt och det faktum att jag låg vaken ett bra tag igår kväll också. Men det är inte alltid man förstår.

Take Care // E


Jag vet att jag inte är bra på att fota, fokus skulle ha varit på blommorna. Men man ser iaf det bra vädret ;)


The last day

Jaha. Nu sitter jag här igen, ett år senare. Sista dagen på sommarlovet, sista dagen i friheten, sista dagen... Haha, skojar bara. Men jag vill verkligen inte börja i morgon igen. Efter tio veckor med sovande hjärna kan jag inte tänka mig att sitta och räkna matte, för att gå vidare till fysiklektion och sedan gå över till kemiprov. Sluta dagen bara för att efter träningen sätta sig och plugga. Usch.
Men den här dagen innan skolan är jag i alla fall inte det minsta nervös. Jag minns förra året, det var fruktansvärt, helt galet nervös var jag. Nu är jag mest deprimerad haha. Men sommarlovet slutade i alla fall på ett bra sätt med BUO-kväll hos Johanna igår. Vi gjorde egen pizza (den blir alltid lika god!), kollade på två väldigt bra skräckfilmer (tänk att vi lyckades hyra TVÅ bra!) plus en annan. Sedan blev det massor av prat och skratt innan vi skulle sova. De andra somnade på en gång, medans jag låg vaken i två timmar och somnade inte förrän vid fem. Kul. Det knakade hela tiden i huset och plötsligt fick jag för mig att vi inte hade låst ytterdörren. Det hela blev inte bättre av att vi hade sett The Collector, en sjuukt läskig film om en galen psykopat som typ samlade på människor, torterade dem och så...
Nej, nu ska jag sätta mig ute och läsa, det är faktiskt sol idag! (Läser Shopaholic-böckerna och jag älskar dem! Haha, så himla härliga.) I morgon skulle det inte förvåna mig om det typ blev badväder helt plötsligt igen bara för att vi börjar skolan.

I morgon äter vi som umgås i klassen på Roma innan vi börjar för att fira två födelsedagar :)

Take Care // E


Fy f******n vilken äcklig/läskig film. Men väldigt bra dock!

Denna sorts PUSS gillar vi inte

Hallå.

Blev ingen förklaring till det förra deprimerande inlägget, som antagligen lät mycket värre än vad det var. Var bara så otroligt besviken på SM och det ledde till massa negativa tankar om i princip allting, så ja.. Allt kändes bara skit helt enkelt.
Jaja, några dagar i Stockholm med Kristina och Jenny piggade upp mig och även dagen idag med Malin i Gävle. Jag har insett en sak. Jag måste sluta shoppa så mycket. Göra av med så mycket pengar över huvud taget. Jag har massor med kläder jag bara har använt ett par gånger och som jag egentligen inte behöver. Och jag köper hela tiden mer. Jag vill inte ens veta hur mycket pengar jag har gjort av med på bara kläder den här sommaren, herregud vad jag har shoppat! Sedan alla gånger jag har ätit ute, fikat, köpt glass, godis, dricka..... Helt sjukt. "Många bäcker små..." stämmer verkligen..
Just ja, på tal om bio (eller ja, jag tänkte precis börja skriva om det..) så gör jag av med pengar på det också. Senast idag faktiskt. På en film som sög. PUSS. Helt värdelös, hände ingenting. Den första filmen som var så dålig att den fått mig att gå ut från salongen. Visserligen var det för att vi hade chansen att ta ett tidigare tåg och slippa vänta en timme efter bion, men ändå. Vi hade ju aldrig gått om den varit bra. Men den skulle definitivt inte varit värd väntan efteråt. Plus att Malin märkte att hon tappat bort sin biljett en kvart före bion började så vi blev stressade och kämpade för att få en ny. Till ingen nytta.
Aja, dagen var bra i alla fall :)

Take Care // E


Det får bli ännu en av våra uppifrån-tagna bilder. Vår specialitet?


Tummen upp! Såg den i Sthlm.


Dessa hattar köpte vi på Glitter! Eller inte.


Tummen ner!

-

Allt är bara skit just nu. Kanske orkar blogga om skiten i morron. Gonatt.

Skrivet i eld - En bok jag (inte) rekommenderar



Läste ut denna boken idag. Vet inte riktigt vad jag ska säga. Seg i början, mitten blandning av seg och spännande, slutet extremt spännande. Då går det inte att lägga ifrån sig boken, man vill bara veta hur det går. Och flera gånger tror man att det är över, men jag lovar, det vänder in i det sista och får en att tappa hakan ett x antal gånger... Sedan, utan att avslöja alltför mycket, gillar jag inte slutet. Inte alls. Och enligt mig kan det få en hel bok att gå från toppen till botten. Dock vet jag inte om det finns en uppföljare, eller kommer komma, det skulle kanske avgöra om slutet var bra eller inte. Haha, det låter inte klokt på en fläck, men är svårt att förklara utan att avslöja någonting.
Jag vet inte om jag skulle rekommendera den. Ingen toppenbok, men ytterst välskriven och, som sagt, väldigt bra och spännande på sina ställen. Dessutom gillar jag när författaren chockar, vilket Simon Beckett inte gjorde bara en eller två gånger, utan flera.
Man får helt enkelt läsa och avgöra själv! Dock finns det en föregående bok som heter Dödens kemi. Om man vill läsa den ska man inte läsa Skrivet i eld först, som jag gjorde, då de avslöjar saker som händer i Dödens kemi. Har dock inte med handlingen i den här boken att göra, så de är inte sammanhängande på det sättet. Man behöver inte den första för att förstå den andra på något sätt.

Uppdatering: Tydligen finns det en uppföljare, Dödens viskningar, så slutet på Skrivet i eld kanske är bra ändå hehe...

Halfway there... typ

Hallå...

12 augusti idag och det betydeeer... Att det bara är ett halvår, sex månader, tills jag är aaartooon! Åldern som betyder körkort, frihet, bestämmanderätt över sig själv, ut och ha kul. Asså typ då livet börjar med andra ord. Konstigt nog säger alla som är 18 och över att det inte är så speciellt, inte så stor skillnad, men det kan jag inte tänka mig. Inte nu. Vid alltför många tillfällen får jag höra "Du är inte 18 än". Nej, det är jag inte, men nu är det nära! Jag fyllde ju nyss sjutton, har gått förbannat snabbt sedan den vackra vinterfredagen den 12 februari, en mycket bra födelsedag för övrigt. Så snart, snart har jag den gyllene åldern inne.
Haha, okej, SÅ speciellt är det kanske att fylla 18, som jag har framställt det i dessa rader, men det är så det känns nu hehe.

Nej, nu när ni har fått tagit del av min otåliga väntan att fylla år, ska jag göra mig i ordning för sista träningen innan JSM i helgen! Taggaaaaaaa nuuuuuuu!!!!!!! Vill egentligen inte ha några förhoppningar, men det är svårt när jag känner mig i så bra form.

Take Care // E

Nina kom heeem, för jag längtar efter diiig... ;)

Hallå!

Hamnade här igen, då Nina åter är i stallet. Hittills har jag kunnat sysselsätta mig; det blev lunch på stan med mormor och mamma, en jättegod kyckling-/currymacka, uträttade lite ärenden och så. Sen blev det äntligen träning! Mamma och jag gick till Åbyvallen eller vad det hette, ca 20 minuter härifrån, men det var stängsel och låst. Dock hade mamma igår sett att stängslet på ett ställe var trasigt, någon hade haft ner det så där hoppade vi över och kom in haha. Blev knappt en och en halv timmes träning där. Underbart att träna, men var så matt och hade så ont i fötterna sen igår så det gick inte vidare bra. Sen blev det promenad hem i spöregn.
Gårdagen hehe.. Att jag har ont i fötterna är ingen underdrift kan jag tala om. Efter att jag hade varit med Nina i stallet i ett par timmar kom vi återigen till Liseberg, denna gång vid halv ett (i förrgår var vi där från halv tre till tio), och stannade till elva. Tills de stängde med andra ord. Vi var på Liseberg sammanlagt 18 timmar de här två dagarna, helt sjukt haha, men jävligt roligt! :D Åkte massor som man kanske kan förstå och spelade en hel del också höhö.. Slutade med att Nina vann sjärnvinst; en gigantisk Aladdin-/Paradisask på 3 kg och jag vann två små Noblesse-askar som man kan köpa i affären på 150 g var. Var finns rättvisan i världen, haha? Nej, men Nina var faktiskt värd det efter att ha spelat bort så mycket pengar under alla år. Det var så roligt när hon vann för hon ropade: LISA, JAG VANN! JAG VANN!! JAG HAR ALDRIG VUNNIT FÖRUT!! Och tanten bredvid klappade henne på axeln, haha. Först en stund efteråt tänkte hon på "vad hon hade gjort"och tycker det var aspinsamt haha. Jag tyckte bara det var kul och inte så farligt ;)
Nu har nog till och med jag fått nog av karuseller på ett tag.. Åkte t.ex. Balder fyra gånger igår och två i förrgå, Uppswinget fem gånger igår och en i förrgår, o.s.v. Men kul var det och och ashäftigt att åka när det var solnedgång och sen när alla lampor var på i mörkret. Synd att man inte kunde ta kort där uppifrån bara. Nej, två kick-ass dagar hade vi!! Slänger upp bilder när jag kommer hem. I morgon vid elva går tåget mot Bollnäs.

Jäklar vad långt jag skrev, bäst jag slutar haha.

Take Care // E

Snart LISEBERG!

Hallå!

Liksom förra året blir det ett inlägg här nere förvånansvärt nog! Dock även av samma anledning.. Att Nina har åkt iväg till stallet. Men det gör inte så mycket för om ett par timmar ska vi på älskade Liseberg! Och om vi känner att vi inte är nöjda med att gå där från ca två till tio ikväll när de stänger (den här gången har vi kollat det!;)) så går vi i morgon också! ;)
Resten av tiden här vet jag inte riktigt vad vi sk hitta på än. Någon dag ska jag följa men Nina till stallet och någon dag ska jag försöka leta reda på en arena så jag kan träna. Fast oj, på det där lät det som om vi hade en hel vecka på oss eller något här nere, i själva verket är det idag och två dagar till, på söndag sticker vi. Aja, jag ska nog hinna med det.

Nu måste jag nog göra mig i ordning så jag är klar när Nina sms:ar. Hennes sms kommer betyda att jag SJÄLV ska ta mig till Korsvägen, alltså in till Göteborg med buss och allt. Haha, jag vet, det är något jag lätt borde klara, men man ska inte vara så säker när det gäller mig så jag är lite nervös hehe.. Men det ska nog gå på ett eller annat sätt.

Take Care // E


Mot Göteborg!

Hejsan!

Har just avslutat tredje Rush Hour-filmen och jag önskar det fanns en fjärde! Eller göre det? I vilket fall som helst så är filmerna som sagt så sjukt bra, assköna, jag avgudar dem haha. Blir dock lite irriterad på Lee (Jackie Chan) i denna..
Har tävlat två gånger sedan jag skrev sist, det trodde jag inte i början av sommaren! Att det skulle bli så mycket alltså. I Västerås gick det inte speciellt bra, lyckades dock riva upp benet - igen. Men hela resan med mamma var jättekul iaf :) Förutom att det tog 2,5 timmar för mig att somna på hotellet... Är inte van att lägga mig tidigt nu, men var tvungen att släcka elva om jag skulle orka upp åtta och tävla tio, vilket ledde till att jag låg vaken, så jag hade lika gärna kunnat släcka senare.
Aja, den här kvällens tävling gick bättre! Flera hopp strax under fem meter och ett övertramp som måste ha varit över. Typiskt. Slutade på 4.96 i alla fall, vilket var helt okej :) Är anmäld till SM nu, får så hur det går...
På tal om något annat bär det av söderut i morgon för några dagar i kära Götet! Har inte varit där sedan förra sommaren (såklart) och inte heller träffat Nina sedan dess så det ska bli väldigt kul! Ser fram emot Liseberg hihi. Har varit där varje sommar så länge jag kan minnas, men tröttnar aldrig! Jag älskar Balder, Flume-Ride, Kållorado, Lisebergsbanan, Uppswinget, Kanonen.. Ja, allt! För att inte tala om stämningen där! :D Helt underbart. Ett sommarlov är inget sommarlov utan ett besök på Liseberg med Nina. Förra året var vi kvar tills de stängde och lyckades vara kvar absolut sist av besökarna! Också något att sträva efter haha.

Nej, nu blir det sängen om jag ska orka upp i morgon.

Take Care // E


Balder! Taget från utkikstornet på Liseberg.


Kusin Nina och jag förra sommaren :)

RSS 2.0