Hemma vare ja...

Hallå!

Märks att jag är tillbaka i skolan, inläggen kommer inte särskilt ofta... Efter att ha haft det slappt i en vecka med bara lite matte och en bok att läsa (som dessutom var bra) blev det nästan en chock att komma tillbaka till skolan. Vi har stressigt i varje ämne nu! Läser bok i spanska, svenska, engelska som det är tidspress på + att vi börjar med nationella speaking på engelskan. Fysiken är det snart prov i och jag fattar inte mkt, matten rullar på, datorkunskapsprov snart, kemiprov, inlämning i biologin och historian... rubbet, helt sjukt! Och självklart skulle det jag skrivit på biologin och historian försvinna för jag var lite korkad. Upptäckte det i torsdags kväll halv nio, båda skulle vara inna i morgon, jag hade inte ens kommit hälften på historian och det va borta. Då kände jag bara "kill me, please?". Typ. Och det enda min älskade historialärare sa när jag berättade och frågade om jag kunde lämna in den nästa vecka istället var: "Kul för dig". Inte precis svaret man vill höra.

Just därför borde jag sitta och skriva historian just nu, men jag pallar inte. Gårdagen var piss ända tills Malin och jag gick och badade på eftermiddagen och hon sov hos mig. Vi lagade mat, kollade på en av de sämsta skräckfilmer vi sett, lyssnade på musik, pratade... det vanliga :) och det var såå välbehövligt efter gårdagen! När Malin åkt hem idag städade jag stugan, var ute och joggade i det härliga vårvädret och bakade bullar. Kände mig faktiskt riktigt duktig!

Snart ska mamma och jag se Kommissarie Lynley, sedan blir det nog "Fired up", nån film. Och i morgon är det bandyfinal, gaah! Den ses på tv för mig, men jag kommer säkert bli så nervös att jag byter kanal! ;) TAGGA NU BOLLNÄÄÄÄS!!!

Take Care // E


Skidtur i fjällen :)

Hemma!

Hallå!

Hemma igen! Vi hade en jättebra vecka, men det är väldigt skönt att vara tillbaka, det skulle blivit enformigt att stanna längre. Ska bli härligt att träffa alla i morgon igen, även om det är i skolan.
Direkt när vi kom hem bytte jag om och stack till gymmet med Kristina, väldigt skönt. Sedan gick vi hem till henne och spelade Wii, vilket jag sög på ;)

Blir bara ett kort inlägg, då jag skriver det i en paus i Morden i Midsomer.

Take Care // E


Vår stuga :)

God morgon

Jaha, då var sista dagen här. Jag har slutat bli förvånad över hur snabbt loven går, jag börjar vänja mig. Det blir dock inte mindre tungt att skolan snart börjar, för det. Som tur är, är det bara två och en halv vecka till påsklovet, så man har en morot i alla fall!
Solen skiner ute idag, som igår morse, men molnen är överallt så den kommer väl snart gå i moln, säkert lagom tills vi åker till backen. Positiv här, men det är så det brukar bli, tycker jag.

Nu har jag börjat tröttna på min "design" på bloggen igen, men innan jag har tagit tag i att göra en ny, är det väl vinter igen. Kanske jag lejer någon att göra det om jag hittar någon frivillig.

Det ska bli skönt att komma hem, men samtidigt... Jag sitter här, bloggar, slötittar på friidrotts-VM, läser... Ingen stress alls. En hel vecka utan stress, det har jag inte upplevt på mycket länge. Jag måste komma bort från hemmet och skolan med alla saker som måste göras för att kunna slappa av. Synd att det är så.

Nej, nu längtar till och med jag till våren. Den brukar i alla fall göra en glad.

Take Care // E

The boy in the striped pyjamas

Sitter här med tårar i ögonen... Har precis läst ut Pojken i randig pyjamas, så fruktansvärt hemsk och sorglig. En liten naiv pojke som inte alls förstår vad det handlar om och tror gott om i princip alla. Usch, usch, usch. Om det inte hade varit för svenskan i skolan skulle jag inte ha läst den. Jag började på den och läste ca tre kapitel i somras, men slutade då jag insåg att det skulle bli väldigt sorglig, är inte mycket för sådant. Men när vi skulle jämföra film och bok på svenskan kunde jag inte komma på någon bättre, och jag visste att jag skulle tycka den var bra ändå, så det fick bli den. Men så mår jag dåligt av den också.

Aja... Idag tycktes vädret till en början lika dåligt som tidigare, men vi åkte ändå till Funäsdalsberget och det var tur, för där blåste det inte alls mycket och solen tittade till och med fram ett tag. Härligt. Sedan fick jag revansch i Texas Hold'em, så himla skönt! ;)
Nu sitter jag och väntar på att andra delen av Kommissarie Lynley ska börja, sedan blir det förmodligen sängen. Släckte dödstrött 22.15 igår och somnade direkt, något som inte hänt på mycket, mycket länge. Väldigt skönt, för då vaknar man pigg vid klockan åtta! Blir nog inte så när jag kommer hem igen har jag en känsla av... ;)

Inläggen blir så tråkiga utan bilder, men har inga här så det får duga ändå. Jag skriver i alla fall, vilket jag inte trodde jag skulle göra.
I morgon ska det bli bättre väder, så då hoppas jag på ännu en dag i backen, man kanske till och med kan åka upp på toppen av Tänndalsberget utan att blåsa bort, vem vet?

Take Care // E

Dag 3

Som rubriken antyder är det här tredje dagen vi är här. Tyvärr blåser det fortfarande lika mycket. Igår gav vi oss ändå ut i backen och uppe på toppen var vädret det sjukaste jag varit med om. Det blåste nästan storm, kändes det som i alla fall, och samtidigt snöade det, och vinden gjorde att det smärtade i ansiktet av de små flingorna, plus att snön yrde upp från marken. Såg typ ingenting. Men istället för att klaga garvade vi, för det var helt klart en upplevelse i sig.
Vi kom hem, badade bastu, åt, spelade spel, läste, hade det mysigt. Sedan såg jag och Mattias på New Moon, första gången för honom och han uppskattade den kanske inte riktigt lika mycket som jag gör ;)
Vid halv tolv la jag mig och somnade typ på en gång. Men det blev inte en natts ostörd sömn, för en timme senare satte något larm igång och det var nog det högsta larm jag hört. Jag flög upp och var ute i hallen innan jag hann vakna, mycket konstig känsla. Det stängde av sig själv efter någon minut, men det tog ett bra tag att somna om, jag låg bara och väntade på att det skulle sätta igång igen. Dessutom spelade jag upp obehagliga scenarion i huvudet, då jag trodde det var tjuvlarmet... Det visade sig dock vara brandlarmet och vi har ingen aning om varför det satte igång.

Idag blåser det ännu mer och vi får skippa backen igen :( Så typiskt, jag som längtade hit för att åka slalom och snowboard! Istället får det bli promenad, längdskidor och mys i stugan, inte helt fel det heller i och för sig.

Take Care // E

Fjällen

Hallå!
Sitter i en varm, mysig stuga i Funäsdalen medan snön yr utanför och resten av familjen sitter vid köksbordet och spelar Texas Hold 'em. Har nyss åkt ut och sitter och tjurar, haha. Är en riktigt dåligt förlorare.
Vi kom hit igår och blev positivt överraskade när vi kom in, stugan är otroligt fin!
Idag vaknade jag utvilad vid halv nio efter tio timmars sömn, något jag aldrig hinner med hemma. I fjällen sover jag alltid jättebra, somnar direkt och vaknar pigg, så borde det jämt vara. Dessvärre blåste det extremt mycket och snöade, så när vi kom till skidbacken bestämde vi oss för att skippa slalomen idag och tog en promenad och åkte längdskidor istället. Är så härligt att vara här och bara ta det lugnt med familjen, något jag uppskattar eftersom vi inte hinner umgås speciellt mycket hemma.

Take Care // E

Sportlov!

Tjooo!

Tänk att livet faktiskt kan vara härligt ibland! Anledning? Looooov! Visserligen har det gått sjukt snabbt sen jullovet, men nu känner jag att jag verkligen behöver vara ledig i drygt en vecka. Jag är så himla skoltrött, orkar helt enkelt inte plugga mer. Dessvärre måste jag göra det på lovet ändå...
Aja, inte just nu i alla fall! Efter att vi slutat gick jag ner på stan och fikade med Kristina, Malin, Irma, Madde och Elin, sen gick jag hem i det underbara vädret, sol från klarblå himmel, inte ett moln, inte en vindpust och ett par grader kallt i skuggan... det perfekta vintervädret! Ikväll blir det Kina med Johanna, hennes födelsedagspresent till mig, sedan sover jag hos henne och vi ska se Paranormal Activity. Ska bli mycket spännande, då har har hört väldigt skilda saker om den. I morgon är jag väl kvar hos henne ett tag, sen blir det hem och packa för en vecka i fjällen! Det ska bli underbart, hoppas bara på fint väder. Har bara åkt två gånger i år och det var snowboard, en gång på Bolle och en i Järvsö.
Tittade tillbaka på gamla inlägg och läste från när vi hade sportlov förra gången. Allt jag gjorde då känns som nyss! Absolut inte ett år sedan, det är helt sjukt!! Tiden går bara snabbare och snabbare, snart är det sommar.

Nu antar jag att vi inte hörs mer förrän efter lovet såå...

Take Care // E 


Frasse ute i stugan :)

RSS 2.0