Programdag

Hej igen!

I morgon börjar jag inte förrän halv tio så jag kan sova till halv nio, härligt. Vilket betyder att jag inte behöver gå och lägga mig än på ett tag. Anledningen till varför vi börjar senare är att vi har programdag. För oss NV:are betyder det att tvåorna ordnar aktiviteter för ettorna. Alla saker är inte speciellt trevliga. För om åren har de fått äta rå lök, stoppa huvudet i först vatten i jakt på ett äpple, sedan i  mjöl för att hitta en sockerbit... Sådana saker. Därför brukar dagen kallas "nollningen"... Fast jag vet inte om det kommer vara likadat i år. Får väl hoppas på det bästa.

I morgon är det också första september och enligt mig dagen då sommaren officiellt är över. Den här sommaren har varit alldeles för kort och med alldeles för dåligt väder, men i och med att den lilla värmen vi hade helt försvunnit de senaste veckorna har jag börjat acceptera tanken på hösten. Sommaren kommer ju trots allt igen. Och vintern är också väldigt härlig, om det är mycket snö och kallt vill säga. Alltså en "riktig" vinter. Men tyvärr är det inget man kan bestämma över så det är bara att gilla läget hur det är blir.

Take Care // E

...

Halloj!

I morse var det otroligt segt att kliva upp. La mig ganska sent igår så det blev inte så mycket sömn. Men trots att jag inte ville var det bara att lämna sängen och pallra sig iväg till gymmet.
Sedan var första lektionen, klockan nio, idrott med fotboll, så sen var jag ganska trött. Men fotbollen gick faktiskt helt okej, bortsett från att jag blev fälld och fällde en ;) Dock inte samtidigt ;)

Nu sitter jag här. Slutade för två timmar sedan. Känns jätteskönt när man vet att flera andra går till fyra, haha. Men idag börjar BUO så om drygt en timme ska jag cykla ner dit, eller om pappa hinner komma hem så han kan skjutsa mig (a)
Jag har faktiskt inget plugg som jag borde göra istället för att sitta här. Har visserligen en bok att läsa på svenska, men det är ingen panik än.

Så nu ska jag försöka hitta på något.
Take Care // E

Tjejkväll/True blood

Hej!

Sitter och snackar med Kristina i telefon samtidigt jag försöker få ihop ett inlägg.

Gårdagskvällen började med att vi åkte och handlade godis och hyrde film. Det blev dock inte den film vi hade tänkt oss, de hade den inte inne, så vi hyrde "Mirrors" istället, riktigt bra thriller. Men före vi såg den tog vi kort, kollade på youtube-klipp, skrattade, snackade... med mera... ;) Vi hade riktigt kul i alla fall :)

Idag har det blivit att plugga, läsa och kolla på tv. Såg förresten det inspelade första avsnittet av True blood som nu har kommit till Sverige. Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om det. Det känns som en dålig verision av Twilight om jag ska vara ärlig. Det är likt på vissa punkter, olikt på andra. Men jag har ändå satt det andra avsnittet, som går på onsdag, på inspelning för att få en bättre uppfattning om vad jag tycker om programmet. Fast jag är ganska säker på att jag kommer se till sista avsnittet även fast jag tycker det är dåligt bara för att se hur det går ;) 

I morgon bitti ska jag vara på gymmet 07.30 så jag borde hoppa in i duschen nu så jag kommer i säng. I morgon har vi förresten bara gympa, matte och spanska, sedan slutar vi 13.10, sweet. Fast med gamla schemat skulle vi ha slutat 12.05 så det känns surt.

Take Care // E


Lördag

Hejsan!

Nu har de flesta gästerna som har varit här och firat Mattias gått hem. Ganska skönt tycker jag ;)

Har egentligen inte så mycket att säga... var och spelade på stan med BUO, var upp på Brånans IP och sprang diagonaler i regnet, var mysigt blöt och smutsig sen. Sedan kom gästerna och vi har ätit massa onyttigt som tårta, bullar, muffins och kakor... Lite senare gång ska jag till Elin och vi och Malin ska cykla ner på stan och hyra "I will always know what you did last summer", tredje filmen! Och köpa mer onyttigt; godis eller B&J's eller både och! ;)

Just ja, det var plugget å ja... Det får bli i morgon.

Take Care // E


28 augusti

Hejsan!

Först och främst vill jag säga GRATTIS till min älskade storebror som fyller 18 år, myndig idag! =) <3 Snart kan du skjutsa mig runt när inte mamma och pappa vill det, haha ;)

Dagen började med gym (efter uppvaktning av Mattias) och det var faktiskt riktigt skönt att gymma 08.00, inte alls jobbigt. Sedan följde skoldagen med biologi, engelska med något slags prov, historia och estetiskt verksamhet = bild. Eller "bild" kanske man ska säga, personligen skulle jag kalla det skapande konst eftersom vår uppgift är att bygga en skulptur av "skrot" som speglar vår personlighet kan man säga. Jag som fruktade bilden för att jag trodde vi skulle behöva rita. Det här är sju gånger värre!!
I alla fall fick vi sluta en och en halv timme tidigare, men skulle tänka ut till nästa gång hur vi ville göra den där skulpturen. Usch.
En annan sak som är usch är vårt nya schema. Det vi har haft de här dagarna var helt okej, till och med bra. Nu suger det.

Well, well. Nu är det i alla fall helg och jag ska spela med BUO i morgon (eventuellt gå tamburmajor), fira Mattias och sova hos Elin med Malin =) Sedan har jag dessvärre en hel del plugg att göra...

Men nu ska jag gå och göra kladdkaka!
Take Care //E

090826

Hej!

Sitter här med Simple Plan dunkandes ur högtalarna och kemiboken uppslagen i knäet. Ändå är det datorskärmen jag tittar på. Sätter mig ofta med plugget framför tv:n/datorn och tänker "Jag pluggar samtidigt..." Trots att jag misslyckats med det ett x antal gånger tror jag ändå fortfarande att det fungerar. Patetisk jag är.

Efter ännu en dag med NV09 gick jag, Malin och Kristina ner på stan i regnet för att jag skulle ta hål i naveln! =) Jag var förväntansfull och lite nervös, men väl därinne var det Malin som såg mest nervös ut ;) Som hon som tog det sa, gick det jättefort, man hann knappt reagera innan det var gjort. Det gjorde ganska ont, men det mesta har gått över nu, fyra timmar senare. Jag blev nöjd och tyckte det blev jättefint =)
Sedan var det bara att gå tillbaka till skolan för information om TIG (Torsbergs idrottsgymnasium).

Nu ska jag verkligen försöka läsa igenom kemin. Ha.
I morgon börjar jag tio eftersom vi inte har någon svenska ^^

Take Care // E

Dåligt minne

Jag var visst inte så duktig på det här med att blogga varje dag eller två gånger om dagen. Men jag ska inte låta det återgå till två gånger i månaden i alla fall.
Jag har inte så mycket att skriva eftersom det inte händer någonting speciellt på dagarna. Vi börjar komma igång med skolarbetet nu och fastän det känns ganska tungt känns det även mycket roligare än på Gärdet. Hittills i alla fall ;) Jag blir mindre och mindre nervös inför dagarna nu så snart är det väl helt borta. Det trodde jag nästan inte hehe.

Idag efter skolan var jag påväg upp mot skogen för att jogga när jag fick sms från Emelie: "Vart har du tagit vägen?!" Jag sökte igenom hjärnan i jakt på något jag hade glömt som hade med henne att göra och till slut kom jag på: "Visst fan! Jag skulle ju gymma med henne efter skolan!! Idag skulle jag inte jogga!". Men då var det lite sent så det fick bli jogg.
Såndat där bådar inte gott, att glömma saker. Jag kommer få så mycket att hålla reda på nu,viktigare saker, att jag måste skärpa mig.

Efter joggturen åkte mamma och jag ner på stan (jag körde, har faktiskt blivit riktigt van och duktig på det nu, peppar, peppar...) och köpte födelsedagspresent till Mattias som fyller 18 år på fredag! =) Ska skriva lite historia nu (blä! fast det är faktiskt en ganska okej uppgift), innan jag kör och hämtar honom på träningen.

Take Care // E


Igår, idag

Hejsan!

Det blev inget meningsfullt inlägg igår, istället åkte jag med K på stan, där ingen av oss hittade något utom ett par örhängen var. Hem, äta och jogga. Tillbaka till K vid sju där jag åt, sen förflyttade vi oss återigen till hennes systers lägenhet där vi såg den första Fast and Furious-filmen ;) Vi ser dem i lite konstig ordning; Först fyran på bio, sen tvåan, sen ettan och snart ska vi se trean, hehe.
Trots att vi la oss tidigt, redan vid halv två, sov vi till närmare tolv. Väldigt ovanligt för att vara mig kan jag säga! Jag har börjat sova längre och längre.
Vi tog en kort promenad ner till stan i det fina vädret och lämnade tillbaka filmen, sedan åkte jag hem där jag satte mig ute i solen och läste. Nu har jag tagit en promenad, duschat och ätit.

Appropå ingenting har jag beställt tid för att ta hål i naveln nu! =) På onsdag mellan skolan och informationen om idrottgymnasiet ska jag göra det. Hoppas det inte gör alltför ont och att jag blir nöjd =)

Ikväll händer ingenting speciellt. I morgon är det skola igen, med skolfoto. Däremot vet jag inte om det är det som hamnar i skolboken, har hört lite olika så jag får väl se.

Take Care // E

Regn, regn, regn

Hejsan!

Jag vaknade upp vid kvart över elva och tittade ut genom fönstret. Regn. Såklart. Ville bara dra täcket över huvudet och sova hela dagen, så deprimerad gör regnet mig. Men jag klev upp och åt frukost och vid ett ska jag till Kristina så ska vi ner på stan en sväng. Måste köpa block till skolan bland annat. Nu har jag inte så mycket mer att skriva om. Det kanske kommer något mer meningsfullt inlägg sen, vi får se.


Take Care // E


Fredagskväll

Hej!

Sorry för dålig uppdatering - jag vill verkligen hålla i bloggandet nu. Men i morse hann/orkade jag inte och på eftermiddagen hade jag helt enkelt ingen lust. Hade faktiskt inte lust med någonting, men gick iväg och gymmade med Kirsti. Vi var inte särskilt effektiva där, men blev i alla fall hungriga och gick och åt på max. Sedan blev det en sväng förbi videohallen där vi hyrde 2 Fast 2 Furious, riktigt bra film som vi såg i hennes systers lägenhet. Sen att Paul Walker som har huvudrollen inte är speciellt ful gör ju inte filmen sämre ;)

Efter att ha blivit skjutsad hem i spöregn av Therese hamnade jag här. Men jag är så trött att det blir bara det här blogginlägget för nu ska jag lägga mig och läsa.

Take Care // E

                       

Kvällsinlägg om ingenting

Hallå!

Jaha, nu sitter jag här igen.
Kvällen efter träningen har varit väldigt lugn så jag har egentligen ingenting att blogga om. Jag har tittat på lite friidrotts-VM (där Bolt slog världsrekord IGEN på 200m med den ofattbara tiden 19.19!! Han är grym!), läst lite och bara slappat.
Trots att jag har sovmorgon i morgon och inte börjar förrän tio ska jag försöka lägga mig ganska tidigt eftersom jag inte sov särskilt mycket i natt och det här har på sitt sätt varit en krävande dag. Lite nervös är jag inför morgondagen också, men inte alls som jag var för idag, det går knappt.

Take Care och sov gott // E


Jag lever fortfarande, trots allt

Jag överlevde! Men det var knappt kan jag säga. När vi satt i aulan och rektorn ropade upp de olika programmen -  för att de skulle gå ut och följa med sina respektive lärare - var jag så nervös att jag trodde nästan jag skulle spy. Men klassen verkade vara helt okej, mycket bättre än min förra.
Idag fick vi bara information, presenterade oss, gick rekognoseringsrunda och gjorde en slags tipsrunda i skolan. Jag kommer inte ihåg hälften av informationen och de första veckorna kommer jag bara irra runt för det ser likadant ut överallt. Men det kunde vara värre.
Redan i morgon börjar vi med de riktiga lektionerna. Så egentligen har jag det "värsta" framför mig. Men förhoppningsvis är jag inte lika nervös i morgon.
Efter att vi hade slutat vid ett träffades jag, Johanna, Kirsti och Malin (vi stötte även på Nico) en kort stund och pratade om dagen. Det är extremt jobbigt att inte gå i samma klass längre, men just nu känns det ändå som om det här kommer bli ganska bra :)

Nu ska jag göra mig i ordning för att cykla iväg på träning.

Take Care // E

Nervöös

God morgon...

Okej, nu är jag riktigt nervös. Det tog faktiskt inte lika lång tid som jag trodde det skulle göra att somna igår. Lyckades väl efter ca en och en halv timme. Inte heller var jag jättenervös och låg bara och tänkte på hur hemskt det skulle bli. Jag var snarare frustrerad över att inte kunna somna, därför jag snodde runt, runt.
Men nu däremot... jag mår nästan illa av nervositet och är skakis. Jag har i alla fall lyckats få i mig lite frukost, men om jag ska hinna i tid till Johanna måste jag nog börja med resten nu.

Take Care // E

Tick tack, tick tack...

Hejsan!

Nu är jag hemma igen efter en väldigt härlig dag med några av de bästa. Med Elin, Malin, Johanna, Kristina och sol kunde det inte bli annat än bra. Vi började med att äta lunch på Roma. Alla åt sallad förutom Johanna som var onyttig och tog en pizza ;) Sedan kollade vi runt lite i Bollnäs få affärer innan vi köpte varsin glass och åkte hem till Frasse, som hade varit ensam ett tag. Vi tog med oss honom och satte oss i solen på en gräsmatta och knäppte kort, snackade och skrattade. Vid halv fem drog Kristina och jag iväg till gymmet, sedan åt jag hos henne och vi tog en liten fotorunda, alltid lika trevligt :)
Nu sitter jag nyduschad här och tänker på vilka underbara vänner jag har. Tack för att ni gjorde sista sommarlovsdagen helt underbar <3
Men inte ens tankarna på dem kan få bort den envisa nervositeten inför morgondagen. Vi försökte tänka så lite som möjligt på det idag, men det var svårt när man visste att det bara var några timmar kvar. Nu är det exakt tio timmar och tio minuter kvar tills vi ska samlas i aulan. Trots det har inte den riktiga panik-nervösa känslan slagit till för mig än, men den kommer väl när jag ligger i sängen och vrider och vänder mig i lönlösa försök att somna. Egentligen borde jag lägga mig nu, men som sagt kommer jag ändå inte somna före två eller så, då det är ingen idé. Det är dessutom väldigt svårt att lägga sig i tid när man i tio veckor har fått vara vaken hur länge man vill...

Nu är det bara att hoppas att jag överlever morgondagen. Okej, det är var kanske lite väl drastiskt ;)

Take Care and wich me luck att somna // E

                                  <3
                              <3

Sista sommarlovsdagen och sol!

Goood morgon! =)

Sista sommarlovsdagen och jag vaknar upp till strålande sol. Härligt, vad glad jag blir! Sitter ute i solen nu och ska snart äta frukost. Rostade mackor med marmelad, mums.
Strax före ett ska jag hämta upp Johanna på cykel och jag ska ha sommarkläder på mig, yes!
Nu ska jag njuta av solen!

Take Care // E

God natt!

Nu ska jag krypa ner i sängen och titta på Get Smart med min gode vän Ben & Jerry's Bohemian Raspberry =)
Det här är btw mitt femte inlägg idag, är jag sjuk? :O ;)

Take Care // E

Inte är det väl höst än?

En sak jag har märkt är att folk redan börjar välkomna hösten! Vart jag än läser på Internet och i tidningar står det "Såhär ser höstens garderob ut", "Nu börjar det bli kallare och mörkare" och så vidare. Hallå?! Det är mitten av augusti, inte kommer väl hösten så tidigt? Eller har jag missat något? Jag är i alla fall helt emot att hösten ska komma just nu. Jag vill ha fler varma soliga dagar på stranden, inte byta ut de tunna tygskorna mot andra, tjockare skor eller kura ihop mig i någon stickad kofta. Jag är inte redo för det än!
Men jag tror att jag har annan uppfattning om när årstiderna växlar än vad andra har över huvud taget, för jag börjar inte längta efter sommaren förrän i mitten av april när snön har försvunnit medans alla andra börjar längta redan i februari...

Och på tal om ingenting så har jag kollat runt och läst lite olika random-bloggar ikväll och upptäckt att det är fler i min ålder, som börjat gymnasiet den här veckan, som också varit supernevösa för att komma till en ny skola/klass och inte känna någon. Så det är inte bara jag, skönt det. 

Take Care // E

Brist på rubrikidéer

Hemma från träningen! Den inleddes med att jag joggade en kvart i spöregn och på en grusplan full av stora vattenpölar. Sedan var mina kläder och skor lagom blöta och mysiga. Men jag är på väg tillbaka nu från skadan, känner ingenting i foten! Så jag joggar gärna i regn när jag vet att jag snart kommer att få börja hoppa igen! =)

Just nu kämpar jag för att få morgondagen att gå ihop med tider och personer, vilket inte är det lättaste. Men det blir nog bra till slut. Egentligen borde jag sitta och titta på trestegfinalen för män på VM som jag har fått order av min tränare att göra. Vet dock inte varför så jag gör det inte. Friidrott är mycket roligare att utöva än att titta på. Fast ibland är det kul.

En dag till... Jag kan inte fatta att lovet har gått så fort. Det känns som om det var max tre veckor sedan vi stod och grät på skolavslutningen, men det är snart tio veckor sen. Helt sjukt. Dagarna går så extremt fort, känns som om jag vaknar, är vaken någon timme och går och lägger mig, hehe. Nej, nu känns ämnet "tiden går så fort" så uttjatat så nu håller jag tyst om det.

Take Care // E

Klar!

Puh! Äntligen är jag klar med designen. Jag är så oteknisk så det tog ett bra tag. Gjorde om femtio gånger, hehe. Jag är inte helt nöjd, men det får duga så länge. Lite skillnad mot den förra i alla fall. Från rosa och tjejig till svart/grå och lite tuffare.

Utanför vräker regnet ner. Jag har fortfarande inte dragit undan gardinerna för jag vill inte se det grå och tråkiga vädret. Vill ju ha fint de sist dagarna! Dessutom känns det som att vart jag än har varit i sommar har jag haft dåligt väder. Det har inte alls blivit mycket sola, men jag har märkt att jag nu inte behöver så mycket för att bli brun. Dessvärre försvinner det superfort... Eftersom jag tycker jag är så blek nu får jag lust att sola solarium. Har aldrig testat. Skulle säkert få cellskräck och börjar tänka på en skräckfilm där de blev innebrända, haha. Men det är ju inte nyttigt över huvudtaget så det kanske är bra att hålla sig ifrån...

En annan sak jag har funderat på är att ta hål i naveln. Jag har faktiskt nästan bestämt mig helt för att göra det nu när mamma äntligen gått med på det. Nackdelen är att det är så dyrt, 600 spänn. Dyrt enligt mig i alla fall. Vi får väl se hur det blir med det.

Nu ska jag väl börja göra mig iordning för träningen så smått... det blir bil dit idag, p.g.a. regnet, som vanligt -.-"

Take Care // E

Djurtester

God morgon!

Vad skönt med sovmorgon i sin egen säng. Plus att vakna upp och veta att man inte ska göra annat idag än åka på träning. Helt underbart, har inte upplevt det på ett tag.
I morgon ska jag med Malin och Johanna (kanske Elin?) ner på stan och fika. (Sista dagen liksom:S) Jag ska även titta efter en ny mascara och just nu håller jag på att kolla runt på Internet efter vilka märken som djurtestar eftersom jag absolut inte tycker det är okej. Det svåra är att det står olika överallt! Vad ska man lita på? Men en del märken är jag ganska säkra på eftersom det står lika vart jag än tittar; L'Oreal, Max Factor och Maybelline testar. (Och jag upptäckte just att jag har en kajal från L'Oreal!) Däremot Isadora, var min nuvarande mascara är ifrån, hade jag för mig inte testar på djur, vilket jag har fått bekräftat från de flesta sidor. H&M är jag väldigt osäker på, det står på deras hemsida att de inte testar med jag läser motsatsen på andra sidor. Som sagt, hur vet man vad som verkligen är sant?
Body Shop är jag i alla fall säker på att de inte gör sådant skit, men tyvärr har vi det inte i Bollnäs och det är dessutom ganska dyrt där. Fast... vad är pengar i jämförelse med att djur lider?

Om man ska prata djurtester i allmänhet tycker jag det är fel, men mer okej om det är läkemedel. Det behöver vi för att överleva. Smink är egentligen inte nödvändigt och idag konsumerar vi det i mängder. Mycket mer än vad vi behöver. Så bara för att vi är fåfänga lider massor av djur. Är det rätt? Som om vi skulle testas för något som djuren ska använda. Det skulle vi tycka var sjukt. Men många anser att "det är bara djur, människor är mycket värdefullare, djur har ändå inga känslor". Klart att de har! De lider och plågas lika som vi skulle göra. Så jag tycker alla borde tänka på vilket smink o.s.v de köper, jag ska börja.

Take Care //E

Dålig dag igår

Hejsan!

Jag har blivit riktigt duktig på att blogga de här senaste dagarna tycker jag! Får bara lust att skriva, särskilt när jag läser andras bloggar.

Igår var det som sagt Alftakarnevalen och inte nog med att jag definitivt inte hade lust att åka dit, dessutom gick allt fel kändes det som. Först fick jag stressa som en galning för att hinna jogga, duscha och äta (fast där får jag ju faktiskt skylla mig själv). Sedan råkade jag komma till musikskolan med diadem, vilket man inte får ha, jag glömde väska hemma, glömde vit hårsnodd, rören var extremt sega, marschen var lång och jobbig, jag var snuvig vilket gjorde det ännu jobbigare... ja, med andra ord tillförde jag nog inte med så mycket igår. Hade varit lika bra att stanna hemma. Enda positiva var att träffa Johanna, Helena, Linkan och Sofie.

Sedan blev det stress till gymmet, men jag hann i tid. Däremot kändes kroppen seg och ovillig när jag tränade och som pricken över i:et glömde jag mina träningsskor där. Ingen toppendag igår med andra ord. Som tur var räddade Kristina mig från en total skitdag. Det blev mycket skratt på gymmet och ute i hennes stuga :) Hennes söta hundvalp Frasse var där och han var urgullig... utom när vi skulle sova och kolla på tv. Han väckte oss kvart över sex, tjugo i åtta, tio... vi gick ut med honom, gav honom mat, ja provade allt och till slut kom han till ro och vi kunde sova till halv tolv. Resten av dagen slappade vi, flummade, var galna... aa, vi hade det jättebra i alla fall :)

Jag kände att det där blev lite virrigt, jag är så trött, kan inte skriva ordentligt. I morgon blir det sooovmorgon, sen träning fram på eftermiddagen.

Take Care // E

16 augusti

God morgon!

Jag tror aldrig min säng har varit så skön, inte ens efter att jag kom hem från England! Vaknade vid halv elva men har legat och dragit mig fram till alldeles nyss. Skulle kunnat ligga kvar hela dagen, men det fanns det ju inte tid till.
Strax före två kommer Johanna och hämtar upp mig för att vi ska åka till musikskolan och innan det ska jag hinna cykla upp till Bolle och jogga och sedan äta lunch (oj, bäst att sätta fart!).
När vi kommer tillbaka från Alfta planerar jag bara att snabbt åka hem och byta om, sen ta grejorna med mig och sticka till gymmet med Kristina. Natten kommer tillbringas ute i hennes stuga. UTAN DATOR! På grund av att min käre bror har den med sig till SM i Karlskrona. Grr! Fast på tal om honom så hoppar han tresteg just nu. Hoppas det går bra för honom, trots att han är dum, hehe.

Nej, nu måste jag röra på mig. Take Care // E

Rädsla

På tåg har man väldigt mycket tid att fördriva och på den här tågresan råkade jag fundera över mitt liv.
Som rubriken antyder tänkte jag på rädsla och kom fram till att jag hindras av min rädsla för att misslyckas. Det finns så mycket jag skulle vilja göra, men inte vågar. Jag är helt enkelt feg. Så tänker jag såhär: Jag är sexton år och det är nu jag har chansen att forma mitt liv om jag vill ha det. Jag vill inte sitta som pensionär och tänka "Varför gjorde jag aldrig det? Åh, vad jag ångrar mig!". Ånger, en fruktansvärd känsla, just för att man hade en chans att välja och förbrukade den, valde fel. Sedan finns det kanske ingen återvändo. Men om jag fokuserar på saker jag vill göra, som jag är för feg för. Ett exempel:
Jag har alltid, sedan jag var liten, velat lära mig karate. Jag tyckte det såg så häftigt ut på alla filmer där de använde karatesparkar och slag. Men åldersgränsen var tretton och jag väntade frustrerat på att ha åldern inne. När jag var tretton började jag faktiskt på karate och höll på ett och ett halvt år, tyckte det var roligt. Men nervositeten fanns hela tiden där, inför varje träning. Ibland mer, ibland mindre. Det var jag, ensam tjej, och massa killar/män, så det var kanske inte så konstigt att jag var nervös. Extra nervös var jag inför graderingen, där ens kunskaper skulle sättas på prov och när de började snacka om tävling... ja, det var det inte tal om för min del.
Där hindrade min rädsla mig, jag vågade inte tävla, som de absolut tyckte man skulle göra för att fortsätta. Så jag slutade, men tävlingen var inte enda anledningen. Det hade jag faktiskt kunnat fortsätta utan att göra, de kan inte tvinga en. Jag hade ju börjat på karate för att få snabbhet, styrka och lära mig självförsvar, inte för att se om jag var bättre än någon annan. Men som sagt, det var inte enda anledningen. Hela tiden höjdes svårighetsgraden på träningen, såklart och jag hade sådan fruktansvärd rädsla för att misslyckas, också därför jag inte vågade tävla. Det var synd, för tränarna tyckte jag var väldigt duktig och berömde mig ganska ofta.
Nu saknar jag karaten extremt mycket och ångrar att jag slutade. Om jag bara hade fortsatt, kanske jag hade kommit över rädslan till slut. Kanske.
Visst går det säkert att börja igen, men jag är ju ingen nybörjare, så i vilken grupp ska jag hoppa in? Jag tänkte att jag kanske skulle snacka med min gamla karatetränare som jag ofta gymmar samtidigt som, men när det väl kommer till kritan är jag väl för feg för det också.
En annan sak jag slutat med är ridning. Jag älskar egentligen att rida, jag red i fyra år, men även där hade jag rädsla för att misslyckas med de olika övningarna på lektionerna. Känslan är så stark att den nästan känns som en fobi. Jag slutar ju med det jag verkligen gillar för att jag är rädd.

Jag har även insett en till sak. Jag känner nästan ångest inför att börja skolan. Självklart är det för att skolan är jobbig i allmänhet, men också här spelar en sorts rädsla in. Rädsla för att inte få nya kompisar, rädsla för att inte klara av natur, som är en tuff linje. Hela tiden denna eviga rädsla. Jag blir trött på ordet. Och känslan.

Jag antar att det finns fler som känner som mig, men det känns ändå som om jag upplever det starkare på något sätt. Kanske har jag fel. Jag hoppas det. Fast ändå inte, för den här känslan är inte härlig.

Kände att jag behövde få ur mig lite tankar och lyckades få det något sånär kort i alla fall.

Take Care // E

Hemma!

Sådär! Nu var sista resan för i sommar gjord för min del och jag måste säga att det känns exrtemt skönt att vara hemma. Har varit borta mer än hemma i sommar och trots att allt har varit jättekul så känner jag att det har slitit på mig. Egentligen skulle jag ha varit hemma redan vid nio, men tåget blev en och en halv timme försenat p.g.a. banarbete i Uppsala så det fick ta en rejäl omväg och jag blev inte på det bästa humöret när jag fick höra det kan jag säga... Inte blev det bättre av att när jag äntligen kom hem fick veta att jag har spelning med BUO i morgon i Alfta. Visst är det roligt att spela, men jag och Kristina hade gjort upp planer för morgondagen som förstördes. Så nu sitter jag här trött och sur.

Dagarna efter Liseberg tillbringades dels vid havet, dels på Universeum och dels på stan. Därimellan hade jag och Nina allmänt roligt. Det är synd att vi träffas så sällan för vi har himla kul tillsammans. Men nu är jag väl stor nog att åka dit själv, kan man tycka, så vi får väl se, det kanske blir en ensam tripp ner till Gbg snart ;)

Take Care // E


Liseberg

Hejsan!

Till min stora förvåning blev det faktiskt ett blogginlägg här nere, men det beror endast på att min kusin Nina har övergivit mig och åkt iväg till stallet för att hjälpa till på ett ridläger. Så då får jag klara mig med datorn.

Men igår fick jag umgås med henne hela dagen då vi var på Liseberg! Vi åkte dit till kvart över tolv för vi trodde det öppnade tolv, men det visade sig att det inte öppnade förrän ett, så vi tog en promenad i väntan på att tiden skulle gå. Väl därinne åkte vi allt det vanliga; kanonen, flume-ride, balder, kållorado, lisebergsbanan, höjdskräcken, uppswinget... you name it. Så roligt! Jag älskar karuseller!
Men det var dock ganska mycket folk, så det blev en hel del köande, tyvärr. Men vi trodde de hade öppet till elva så vi tog det lugnt. Framåt kvällen på väg upp till utkikstornet råkade jag få syn på en skylt med öppettider och kollade för säkerhetsskull på den 12 augusti och såg att de stängde redan klockan tio! Vi tittade på klockan och.. panik! Halv tio! Vi hade planerat att åka upp i utkikstornet, åka flume-ride och balder en gång till... Vi prioriterade karusellerna framför utsikten och rusade därför bort till flume-ride och ställde oss i kö. Efter fem minuter gick den sönder så då kunde vi inte åka den. Vidare mot balder, men precis när vi kom dit stängde den. Typiskt! Kanonen bredvid var stängd så vi sprang i full fart till Lisebergsbanan där vi fick se de sista lyckliga springa uppför trapporna medans en som jobbade där hindrade oss med kedjor för ingången. Kan man ha mer otur?! Vad återstod? Radiobilarna var öppna, yey... det blev ett åk med dem sedan "gömde" vi oss för att vara sist kvar på Liseberg hehe, och det blev vi! Med undantag för personalen då. Strax efter halv elva gick vi ut genom grindarna.

Haha, trots allt hade vi en jättebra dag med massa skratt, flum och skrik (i åkattraktionerna).

Vi har två dagar kvar här ner på västkusten innan vi åker tillbaka till Bollnäs. Då är det bara fyra dagar till skolan börjar :S Så nu ska jag ta vara på den sista veckan!
Hare bra, puss!

Resor/ Ny design?

Hej igen!

Lovade ju att skriva ett längre inlägg om England när jag kom hem och hade tid/orkade. Nu har jag tid åtminstone...
I alla fall... jag är säker på att ingen orkar läsa ett utförligt inlägg om Isle of Wight som jag utlovade så det blir bara en kort sammanfattning.
Trots att vi gjorde sjukt mkt saker så vet jag aldrig riktigt vad jag ska svara när alla frågar "Vad gjorde ni då?". Vi gjorde saker hela tiden. På vardagarna klev vi upp strax före sju för att göra oss iordning för att åka till skolan som varade tre timmar, nio till tolv. Sedan hade vi lunch, gjorde någon aktivitet (exempelvis headhunting), åkte hem för att äta kvällsmat och åkte tillbaka igen för någon kvällsaktivitet. Vi hade det ganska stressigt, särskilt Elin, jag, Tansu och Sally (de vi bodde med) eftersom vi bodde längst ifrån staden där vi oftast var (45 min med två olika bussar). Efter ungefär en och en halv vecka var vi helt utbrända kändes det som efter att bara sova 6-7 timmar varje natt och göra saker hela tiden. Men det var det värt!
På helgerna åkte vi över till fastlandet bl.a för att shoppa i större städer där. Köpte en hel del och gjorde av med mycket pengar.
Men det viktigaste vad inte vad vi gjorde, utan vilka vi gjorde det med. Vi träffade underbara personer där nere som vi kom nära och skrattade, grät (på slutet), flummade m.m med. Det tror jag det var det bästa med resan, folket <3
Kan sammanfatta det med att det var en resa jag absolut inte ångrar! Värd varenda krona!

Nu har jag då varit hemma i drygt en vecka och har hunnit med att vara borta fyra dagar till (var neråt i Sverige med familjen till bl.a. Kolmården) och i morgon åker jag igen. Det är sjukt, jag är aldrig hemma känns det som! Visst älskar jag att resa, men nu känns det som om det kanske vart aningen för mycket... i och med att jag inte direkt tar det lugnt när jag är hemma heller så har jag känt en nästan konstant trötthet ända sen jag kom hela från England. Jag har fortfarande inte tagit igen sömnen därifrån och att sova med kompisar här hemma gör inte direkt saken bättre. Men vad fan, men lever bara en gång! Hellre såhär än att bara gå hemma hela dagarna och göra i princip ingenting.

I morgon åker jag som sagt bort igen, till Halmstad och sedan vidare till Göteborg för att träffa mormor, morfar och kusinerna. Det ska bli kul för det var väldigt längesen.
Det betyder att det inte kommer något inlägg på en vecka (om inte mer, vilket inte är ovanligt). Men jag är så trött på designen på min blogg, jag tror det är lite det som får mig att inte känna någon motivation till att skriva. Samtidigt orkar jag inte sitta och designa det, vet inte hur man gör och är för slö för att orka ta reda på det. Men vi får väl se, jag kanske skaffar en helt ny blogg, vem vet.

Blev ett längt inlägg, men det behövdes kände jag. Puss!

RSS 2.0