NU måste de väl ändå skämta?! Eller...?

Ännu en skoldag har gått och jag känner att jag tjatat väldigt mycket om nationella, men idag fick vi reda på att vi även ska ha det i hemkunskap!!! Jag trodde det var ett skämt först, jag menar... hallå?! Nu får väl skolverket ändå ge sig?! Jag har precis accepterat NO:n och spanskan, men hemkunskap... nej, det övergår mitt förstånd. En av de bra sakerna med att börja gymnasiet är att jag slipper bild, musik och slöjd, men hemkunskap har jag ändå tyckt varit roligt och lite tråkigt att sluta med. Men det har ändrats nu, när vi gör massa teori och skit. Och nationella i det... neej...

Nu ska jag sluta tjata om det. Annars då? Jag är typ förkyld igen, för tredje gången det här året. Jag brukar vara förkyld typ en gång per år. Så det är inte roligt. Får se om jag tränar idag. Men på torsdag är det vågen runt med skolan och jag vill verkligen slå min tid nu, sista gången vi springer. Om jag är förkyld då är det inte särskilt troligt att jag gör det, men jag ska springa ändå har jag bestämt.

Nu ska jag läsa lite i andra Twilightboken, älska <3 Hare bra!


Kan inte tiden stannas... bara lite?

Som jag förutspådde tog det lång tid att somna i gårkväll. Men förvånansvärt nog kom jag upp relativt lätt i morse, tack vare att solen sken skulle jag tro. Blir mycket lättare att stiga upp då. Men det var ju med lite blandade känslor jag såg den klarblåa himlen och strålande solen. Första skoldagen och fint väder. När man bara kan sitta inne i de kalla klassrummen och titta ut på det härliga vädret. Känns lite tungt.
En annan sak jag tänker på med blandade känslor är det kommande sommarlovet. Idag känns det ännu närmre än tidigare eftersom vi snackade om det i skolan idag. Det är 32 skoldagar kvar (för mig, eftersom jag åker till Italien) och allt som allt sju och en halv vecka. Det är ingenting. Ingenting! Det kommer gå så sjukt snabbt. Jag fattar det inte, jag kommer så tydligt ihåg första dagen i sjuan och det var två och ett halvt år sedan. Jag kommer till och med ihåg vilka kläder jag hade på mig! De här tre åren har gått så fort och tiden saktar inte ner precis. Det känns som om det var alldeles nyss det var jul och nu är det snart maj! Helt sjukt. Och i och med sommarlov skiljs jag från mina vänner, men på ett sätt ska det bli spännande och kul att börja om på nytt. Fast känslan av sorg över att skiljas övervinner ändå glädjen över förändring. Men nej, nu får jag sluta vara semtimental och nostalgisk, för jag ser självklart fram emot sommaren också. Väldigt mycket. Vem gör inte det? Bara det att kunna ta på sig ett par shorts och ett linne, sticka fötterna i ett par flip flop och gå ut är helt underbart. Inte behöva krångla på med jacka, vantar och tjocka skor. Sedan att jag ska ut och resa mycket gör ju inte sommaren sämre :) Älskar att resa, så det ser jag fram emot!

Det blir en ganska slapp vecka med tidig onsdag och kompledigt på fredagen eftersom vi har danskväll i tre timmar på torsdag. Lätt värt det. Men sedan förstörs veckan lite av nationella i  matte på torsdagen, men jag känner faktiskt att jag inte orkar bry mig så himla mycket. Jag dör inte om jag inte får högsta betyg, tvärtom måste jag vänja mig vid det när jag ska börja NV.

Efter en ledig fredag blir det en kväll med vännerna. Vi (jag, Elin, Elin, Malin, Nico och Johanna) ska gå på Cabaré som är estet-treornas slutproduktion, sedan sover Elin och Malin hos mig.

Ikväll ska jag försöka komma i säng lite tidigare än kvart i elva och hoppas på att jag somnar fortare. Blev ett långt inlägg idag, men nu känner jag att blogg-skrivandet har kommit igång lite igen. Kändes även bra att skriva lite tankar och känslor utöver vad som händer på dagarna.

Hare bra!

Slut på lovet

Då är lovet officiellt över (snart iaf) och för min del har det varit en väldigt social vecka. Träffat kompisar varje dag, men även umgåtts med familjen, tränat och slappat. Härligt.
Medan jag kommer att kämpa mig upp klockan åtta i morgon efter att ha sovit till mellan tio och halv tolv varje dag, sitter min bror på ett plan till Spanien där han får ytterligare en veckas lov i form av träningsläger. Avundsjuk, men snart är det min tur! Fyra veckor...
Hur som helst... läste nyss Emelies blogg (emlizzz.blogg.se) och måste hålla med henne om hennes påståenden om sin bror. Det vill säga att det även fast Mattias och jag bråkar väldigt mycket och det kan kännas som om jag hatar honom ibland så är han en av de personer som betyder allra mest för mig. Får allt som oftast nostagikänslor och tänker på när vi var små, hur vi alltid lekte och hade kul, men även bråkade. Nu går dagarna snabbare och snabbare, det är nästan läskigt, och hur mycket jag än är emot det så håller vi på att växa upp. Mattias går redan andra året på gymnasiet och jag ska börja där till hösten. Ingenting kan få tiden att gå långsammare, än mindre stoppas. Trots att jag ofta önskar det. Tankarna på att barndomen aldrig kommer tillbaka ger mig nästan panik. Men som Mattias sa: "Man får se till att göra det bästa av det som är nu, inte längta tillbaka till det som varit." Nåja, något i den stilen i alla fall.
Men det jag ville säga med det här är att trots att vi bråkar och jag säger mindre snälla saker till dig, så betyder du oerhört mycket!
Ledsen om du skäms för att jag skrivit det här ;) Hoppas att du kommer ha det bra på Loret de Mar eller vad det nu hette och jag kommer sakna dig <3

Nu måste man väl snart gå och lägga sig om man ska orka upp i morgon. Hur ska jag kunna sova vid den här tiden när jag är van att lägga mig vid 00.00-02.00?! Blir spännande...

Aja, hare bra!

Lov, ljuva lov

Hejsan!

Dagarna går och jag skriver knappt i bloggen... Nu har halva lovet passerat *snyft*. Lite vad som hänt... :
Hönan Agda var asroligt, verkligen! Men vi vann inte "/ Hade så gärna velat göra det, i alla fall komma till semifinal, men vi åkte ut i kvarten. Volleybollen ägde vi, men vi var tyvärr inte lika bra på innebandy. Vi vann alla tre volleybollmatcher vi var med i och två innebandy. I kvarten var det en liten jävel som gjorde ett turmål efter 11 sek, om han inte hade gjort det hade vi vunnit och gått vidare till semifinal men istället avgjorde matchen på straffar där först båda missade, sen träffade och så vidare. Men till slut missade vi en och de träffade. Så besviken som jag kände mig då har jag inte gjort sedan det gick dåligt på SM i friidrott i somras och om jag jämför med det kanske man fattar hur besviken jag var. Sur också för den delen. Är en riktigt dålig förlorare även om jag inte visar det alltid. Hade inte ens någon lust att gå och äta på Strand med klassen och sedan tranan. Men jag åkte iväg ändå, och det var tur för jag hade kul. Istället för oss så vann 9:4 på Gärdet och jag är glad att vår skola vann iaf. Grattis till er!
Malin sov hos mig efter tranan och fredagen blev det att städa lite inför påsken, övningsköra och på kvällen tog jag en promenad med Kristina.
Påskdagarna var jag med Kristina, åkte dels ut till hennes stuga där vi solade och åkte fyrhjuling vilket var väldigt roligt!
På måndagen var jag, Kristina och Elin iväg och gymmade och sedan hem till Elin för att spela Buzz och sjunga singstar. Sedan tog vi en promenad till Björktjära skolas lekplats där vi förvandlades till barn för en stund ;)
I förrgår var Kristina och jag till Gävle där det blev shopping och Fast and furious på bio på kvällen, sedan sov jag hos henne :)

Nu ska jag skicka iväg på träningen och ikväll blir det tjejkväll med film och mys med en massa folk hos Izze :)

Hörs!


Hönan Agda och lov!

Hejsan!

Snart påsklov nu då! Har för ovanlighetens skull inte särskilt mycket planer inför lovet, bara vara med kompisar, slappa och ha kul :) Men innan man kan pusta ut så är det Hönan Agda! Nu, kvällen före, börjar nerverna komma på allvar men även vinnarinstinkten, tävlingsandan och förväntan! Det ska bli så kul! :) Men samtidigt finns det nervösa där och en elak liten röst som varnar för att det är lätt att man råkar förstöra för hela laget. Tänk om det är en avgörande boll i volleybollen och man missar den, kanske missar finalplatsen för det! Skulle bli så himla förbannad på mig och det skulle jag nog inte vara ensam om. Men, positiva tankar här! Det ska gå bra och vi ska ha så kul! För det är trots allt det viktigaste. Sedan är det självklart ett plus om man kommer långt...
Gjorde sista provet idag (engelska) innan påsklovet och lämnade även in min sygrej. Så skönt att allt är över! Egentligen borde man väl plugga matte till NP efter lovet, men nej, nu räcker det. Nu ska jag bara njuta av det annalkande lovet och innebandy- och volleybollturneringen Hönan Agda, (samt tranan!) i morron! Det kommer gå bra!

Hare bra!

RSS 2.0