YEEEEEEEES!!!

TEAM HANN VANN!!! :D BOLLNÄS VANN VERKLIGEN!!!  :D
Jag är så himla glad!!! Jag är ute i Kristinas stuga så jag kunde inte ringa från fast telefon och det var nog tur ;) Jag skickade 225 sms och gjorde av med ca. 130 kr ^^ Sms:ade oavbrutet i en och en halv timme ;) Men det vare värt, Kristina höll på att bli döv av mitt glädjetjut när de vann, haha.
Jag trodde faktiskt inte att de skulle vinna, men Kristina hade tydligen trott det flera dagar, säger hon iaf... haha. Brukar låta så efteråt ;) Haha, närå.
Asså jag var så himla nervös innan, så jag kan bara tänka mig hur kören måste ha varit!

Nog om det... nu ska vi kolla på nån film och ha lite Tom- och Jerry kväll ^^ Myspys :)

Puss, puss!


Skolvecka/träningsläger på g!

Då var det helg igen! Skönt, trots att skolveckan har varit helt okej för en gångs skull. Måndagen var inte särskilt jobbig, på tisdagen var vi i Sthlm, onsdagen lediga, igår relativt slapp dag och samma idag. Skolveckan har faktiskt varit rolig, tro det eller ej. Alltså varit me kompisarna på lektionerna, för vi har inte varit särskilt seriösa på någon av dem. Inte ens NO-uppsatsen eller engelskauppsatsen var så farlig om man tänker efter nu, men ändå skönt att ha lämnat in dem. Sedan hade jag spanskaläxa till idag som jag totalt hade glömt bort på grund av föregående saker. Det kom jag på igår kväll efter SHOF (då jag för övrig blev tvungen att ändå skriva klart NO:n för jag var så seg före), men det var lätta glosor, jag kunde de flesta så det var lugnt.

Skridskorna på grympan var riktigt roligt idag och mitt lag vann när vi spelade bandy, yey ^^ Idag gick det lite bättre eftersom det bara var två killar och resten tjejer för en gångs skull.
Sedan blev det gym (det blir lite omvänt när man kommer in på gymet genomsvettig, hehe), sedan hem och sätta sig med fika framfär tv:n och kolla på onsdagens Top model! :) Fel person åkte ut >< Men rätt av dem som blev kvar sist iaf :P

Nu är det bestämt! Vi ska åka på träningsläger till Celle Ligure, Italien en vecka i maj! :D:D Ska bli så himla kul, så länge som jag har velat åka på träningsläger!

Nu ska jag ta en promenad med mamma, sen blir det nog mat :)

Hare bra!  

Klasströjor/ konsert

Idag har det varit skola som vanligt. Skrev klart min engelskauppsats, hade skridskor på gympan och föberedde lite inför nationella proven på svenskan. Och idag fick vi våra klasströjor!! :D Svarta med blått tryck (bilderna). Eller man kunde ha grå tröja också. Jag tycker de är skitsnygga ^^

Sedan gick jag iväg för att spela för Maria. Där fick jag veta att konserten med SHOF är om två veckor! 14 dagar! jag trodde den var i slutet på terminen :S Nu blev jag lite stressad. Dessutom är det genrep på min födelsedag, sedan konsert fredag, lördag, söndag efter det. På lördag var det tänkt att mina släktingar skulle komma och äta lunch men de kanske hinner göra det ändå för vi ska inte träffas förrän typ tre. Jag kommer vara skitnervös, det känns som om jag är långt ifrån så bra som man ska vara för att vara med i SHOF. Men aja, Maria får väl skylla sig själv som frågade mig ;)

Nu ska jag i alla fall skriva klart min NO-uppsats. Jag måste eftersom den ska vara inne i morgon och jag kommer inte hem förrän efter nio från SHOF och då har jag absolut inte lust att sätta mig att skriva. Men det blir så att jag skjuter på det, tänker "Men jag ska bara göra det här..." och "Jag ska bara kolla hennes blogg... och hennes bilder på bdb...". Alltför mycket på datorn distraherar, alltså. 

Men nu måste jag. Hare bra! 

                                                            

Sthlm!

Egentligen borde inte jag sitta och skriva det här nu, jag borde skriva klart min NO-uppsats som ska vara inne på fredag, men jag har inte skrivit sen i lördagskväll så NO:n får vänta :P
Igår var vi som sagt i Stockholm med alla Gärdesskolans nior och det var skitkul! Även fast jag steg upp 05.10 var jag knappt trött! Trots att jag bara sovit cirka 6 timmar. I alla fall... vi klev på bussarna strax före halv sju tror jag, sedan åkte vi iväg vid kvart i. På bussresan hände det itne så mycket, vi tog några kort och filmade lite ;) Väl framme i huvdstaden kollade vi på "Kollisioner i kosmos" på cosmonova. Filmen var skittråkig! Jag höll på att somna. Är det inte meningen att cosmonova ska vara kul och lite spännande? Det var inte den här i alla fall. Jag hade velat se "Sea monsters" som gick en timme tidigare. Men aja... efter det åkte vi in till själva centrum, där vi först gick och köpte biobiljetter till filmen "The Unborn" :D Sedan skulle vi äta, för vi var utsvultna. Johanna, Kristina och Malin gick på McDonalds, men jag Elin och Elin N ville ha lite mer klass på maten ;) Haha, närå, men vi ville ha subway. Eller egentligen vill inte jag ha det heller men hellre än Donken iaf. Men vi gick i 40 minuter utan att hitta någon subway! Vi gick till och med in och frågade på både en 7-eleven (som vi för övrig såg 6 stycken under vår subway-jakt) och på Indiska, men ingen visste exakt var det fanns någon. Herregud, vi trodde det fanns hur många som helst, men vi hittade inte någon och till slut orkade vi inte leta mer, vi hade varit hungriga redan när vi började leta. Så vi åt på Pizza Hut ist, men det var gott det med.
Sedan gick vi och shoppade, jag köpte smink, ett linne, en bh och ett skärp. Älska shopping ^^ Särskilt när man gör fynd, som jag gjorde med skärpet. Det har kostat 400 spänn och jag fick det för 74 spänn!! Lycklig ^^
I alla fall... sedan gick vi på studiebesök på dramaten, tråkigt. Sedan gick vi och kollade lite mer i affärer och efter det var det dags för den himmelska chokladen som Kirsti och jag upptäckte när vi var i Sthlm på höstlovet. Mmmm, det är sååå god. Till det en bulle med vaniljkräm i ^^
Sedan var det dags för bio och det var det roligaste biobesök jag varit på! The Unborn var en skäckfilm. Skitläskig (enligt mig iaf), men skiitbra! Malin och jag delade på min jacka att ha som "filt" och vi kramade sönder varandra händer ;) Man behövde inte skämmas för att man skrek iaf, för det va det fler som gjorde ;) Vid ett tillfälle blev Elin N så rädd att hon kastade sina popcorn ifrån sig och vi tror de råkade hamna på personerna två rader framför, haha xD 
Bion var verkligen skitkul :) Jag tror det var det bästa på hela resan :)
När bion var slut så åkte vi hem vid halv tio och kom hem strax före halv ett. Jag var helt slut och somnade direkt jag la mig, ca. kvart över ett. Sedan sov jag till typ halv 12, såå skönt.

Idag har det varit träning och plugga och snart blir det två avsnitt av Top Model, dels det inspelade från igår och dels det som går nu snart ^^

Puss och hare bra!

  

Bollnäs i final!

Sitter här nu med Kristina och är så glad över att Team Hanna gick vidare till final! :D Känns som om jag har tjatat rätt mycket om det på bloggen, men det är så himla kul när de går vidare! Det kommer bli en tuff final och ska jag vara ärlig så tror jag Team Erik kommer vinna, men jag hoppas verkligen på Bollnäs! Go lila! ;)
Men det var ju idag det visade från Tingshustorget från i söndag när BUO spelade... och vi var inte med EN ENDA SEKUND!!! :@ Man hörde inte ens oss spela! Det var som om vi inte hade varit där! Det var till och med värre än postkodmiljonären när vi (egentligen de, för jag var inte med då) var med cirka 10 sek. Nej, jag blev väldigt besviken.

I alla fall... idag har jag äntligen fått åka i backen! Så här sent på säsongen tror jag aldrig vi har börjat. Vi var på bolle idag, för för första gången på flera år har de alla backar öppna. Men självklart var det tävling just idag så tre backar var avstängda p.g.a det så det var bara två backar (den brantaste och den minst branta) och barnbacken öppen >< Men vi åkte i tre timmar (självklart öppnade en backe när vi skulle åka hem) och det var mysigt i alla fall :) Trots brist på backar och att det blåste skitmycket och snöade.

Efter snowboardåkningen gick jag med mamma och handlade. När vi kom hem gick jag, Elin och Kristina och köpte godis, sen gick vi hem till Elin och kollade på film och sjöng singstar.
Sen hem till mig och så blev det körslaget för mig och Kirsti. Glada förflyttade jag och Kristina oss ut hit till stugan, men så fick vi för oss att lufta oss lite så vi har varit ute ca. en timme. Nu sitter vi här och snart kanske det blir en film eller så.

I morgon blir det sova länge, sedan träning.

Hörs!

Nationella i NO?!

Skola idag och nu helg. Ganska slapp dag. Skrev på engelskauppsatsen, hade spanska läxförhör, jobbade med NO-uppsatsen. Efter lunch var det som vanligt gympa och nu har vi kommit till tiden för skridskor. Jag brukar tycka det är kul att åka, men vi spelade bandy och jag suger på det (märks extra tydligt när det nästan bara är killar) så det var inte särskilt roligt. Men på torsdag tror jag det bara blir tjejerna och det blir det förhoppningsvis roligare.

I förrgår, tror jag det var, fick vi reda på att förutom att vi ska ha nationella i grundämnena även ska ha det i NO! Seriöst! Jag fattar inte varför! Plus att vi ska ha det i spanska! Snart har vi nationella i alla ämnen! Det ska tydligen vara en teoretiskt del med frågor och en laborativ del. Blää. Och den laborativa delen ska vara under perioden 13-27 maj, självklart precis när vi har planerat att kanske åka på träningsläger. I så fall åker vi 16-24 maj. Fast det kanske bara menas att man ska göra det någon gång under de dagarna? Äh, jag fattar inte riktigt. I alla fall känns det inte alls bra. Vill de att man ska känna ännu mer press på sig, eller? Grundämnena räcker mer än väl, tycker jag.

Appropå en kommentar jag nyss läste tycker jag det är jävligt fegt att kommentera anonymt, i alla fall om det är något taskigt. Man ska väl stå för vad man säger/tycker?! Man har ingen möjlighet att få reda på vem det är, så man kan liksom inte "försvara" sig eller så.

För att prata om något roligare; på tisdag åker vi med alla Gärdesskolans nior till vår kära huvudstad :) Vi ska samlas vid halv sju på morgonen. När vi kommer fram går vi Cosmonova, sedan får vi gå fritt och äta och shoppa. Vid ca halv fyra går vi på ett studiebesök (i mitt fall Dramaten) och när vi kommer tillbaka från det ska vi gå på bio :) Jag och Johanna (och kanske någon mer...?) funderar på att gå på Bröllopsduellen. Jag har sett trailern och den verkar bra!
Efter bion åker vi hem och är hemma ca 00.30. Sedan är vi ledig på onsdagen. Härligt att vara ledig för att man har gjort något roligt! :D Det är inte ofta det är så!

Jag avslutar med att önska min kompis Nico Grattis på 15-årsdagen!! :D

Ha en bra helg!


Isbjörnsfadder!

Hejsan!

Idag blev det ingen vanligt skoldag för mig - nej, jag och Johanna var på samhälle, finally. Vi var med på spanska, svenska, historia och samhällslektion och gick från 10.00 till 14.50. (Egentligen var skoldagen 08.00 till 16.00 men Johanna och jag slapp matten och... någon mer lektion.)
Det var väl okej där, men natur verkade mycket bättre för mig, så nu har jag bestämt mig. Jag ska söka NV i första hand och om jag inte hinner komma på andra tankar senare så blir det den linjen. Det blir nog bra.

Idag har jag blivit isbjörnsfadder och kommer stödja WWF med 100kr/månad från och med nu. Känns bra att hjälpa till lite :) Fast det är drygt att man måste vara 18 år, så det står i mammas namn, men det är ändå jag som betalar.

Nu ska jag göra mig iordning för att åka på träning. Egentligen borde jag kanske inte träna för jag har fått sådan hosta, men jag kan ju ta det lite lugnt... (a)
Sedan när jag kommer hem blir det Top Model!

Vi hörs, hare bra!

Filmflopp

Hejsan!

Malin kom och hämtade mig 6 igår kväll och vi åkte och hyrde en film. Vi hade sett en skräckis om krokodiler för ett tag sedan på videohallen men då hyrde vi den inte. Sedan dess har vi letat efter någon om krokodiler, men inte hittat någon. Igår gjorde vi det! Äntligen! Det var inte den vi hade sett där förr, men den här verkade ännu bättre! Vi blev skitglada, hyrde den, köpte godis och åkte hem.  
Lite senare skulle vi titta på den, men när vi satte in den i datorn började det låta konstigt när skivan började snurra. Det liksom klickade. Vi tog ut den och upptäckte att det var sprickor runt det lilla hålet i mitten! Men dumma som vi var tänkte vi att det kanske skulle sluta när filmen började så vi satte i den igen. Ljudet slutade och vi blev glada, men det varade inte länge för filmen satte inte igång och vi fick inte ut skivan! Vi fick typ panik och blev förbannade på videohallen. När vi hade stängt av och knäppt på datorn igen fick vi till slut ut den. Men vi var jättebesvikna och och fick se den andra filmen vi tänkt se. "John Tucker must die". Den är jättebra, men det blev ju ingen skräckfilm igår :( 
Vi fick inte pengarna tillbaka för filmen men vi får hyra en film gratis nästa gång för 30 kr. Alltid något.

Idag spelade vi in till körslaget som sagt och det var jättekul! Jag fick en mindre chock när jag såg hur mycket folk det var! Hela Tingshustorget var fullt, upp mot 3000 pers. Men BUO-uniformerna är som termosar (varma när det är varmt och kalla när det är kallt) så jag höll på att frysa ihjäl i kjol, utan vantar och tunna skor. Men kul var det i alla fall och jag ser fram emot lördag när det visas. Antagligen kommer det bara vara några sekunder, men ändå.
På tal om det där, så tror jag faktiskt att Team Hanna har stor chans att vinna nu när Team Wells har åkt ut. Jag blev jätteförvånad, men såklart skitglad! :D På lördag gäller det är rösta, rösta, rösta!

Skola i morgon, men vi har det faktiskt relativt slappt nu. Peppar, peppar, ta i trä. Hehe. Enda som tynger mig är den förbannade teknikuppsatsen. Vissa är redan klara och andra snart klara. Jag har inte ens all fakta! Sedan ska jag skriva ihop den, skriva resultat/sammanfattning och analysera faktan. Bläää. Men det är bara att kämpa.

Blev ett långt och detaljerat inlägg och kanske lite drygt att läsa...? Aja, skriver egentligen mest för min egen skull, men självklart är det kul om man har läsare också.

Hare bra, allihopa!


Tranan

Hallå!

Var tranan igår kväll som sagt. För första gången på länge levde det inte upp till förväntningarna. Det var okej, men inte lika kul som det brukar. Visst var det mycket folk, men en dålig DJ som spelade dålig musik och gjorde dåliga remixer. Vi var hos Johanna innan och vid 9 tog vi bussen ner till stan. Kan ni tänka er hur kallt det var att vänta på bussen i 20 minusgrader i bara tights?!
I alla fall kom vi in strax före halv 10 och var där till ett. Fast 12 hade räckt gott och väl. Sedan följde Kristina med mig hem och sov. Vi vaknade strax före elva och gjorde oss i ordning för hon skulle gå på Öppet hus på Torsberg.

Jag tog en promenad och nu sitter jag här. Ska snart gå och äta lunch och sen ikväll nått tag kommer Malin och ska sova hos mig :) Vi ska hyra en skräckis som vi kommer ångra att vi hyrde när vi väl ska kolla på den ;) Brukar bli så :P Fast efteråt är vi glada att vi såg den.
Ikväll är det också körslaget och vi ska bara se Bollnäs. Kom igen nu Team Hanna!

Nej, nu ska jag gå och äta. Hare bra!

    


Inrutade mönster

Hej!
Konstigt, jag trodde jag skulle få mycket mer att skriva om när jag började skolan, att det skulle hända mycket mer och så. Men det har blivit tvärtom. På lovet kom jag på saker att skriva om hela tiden, nu blir det mest om vad som händer i skolan och så. Inte konstigt att det är färre som läser min blogg nu än i början (iofs var det inte särskilt många då heller).
Det är väl det att det inte händer så mycket ovanligt. Jag har liksom ett schema för veckan, det blir ju så, så under skoldagarna följer jag bara ett inrutat mönster. Usch vad tråkigt det lät. 
Fast nu har jag bytt torsdagsträningarna till onsdag istället och nu ska jag och Helena prova att sitta med i SHOF (en annan orkester) på de här kvällarna. Första gången ikväll klockan sju och det är ju inte utan att man är lite nervös! Det är ju en sådan stor orkester och inte bara blås som vi är van vid, utan också stråk. Men det är inte säkert att vi fortsätter, vi får se.

Det är många som har börjat längta till våren och sommaren nu. Jag brukar vara den sista som gör det. Hallå, det är i mitten av januari nu! Jag älskar vintern med kylan och snön och har inte ens börjar åka slalom/snowboard än. De flesta av mina kompisar tycker snön ska försvinna efter jul, men den har ju precis kommit enligt mig. Jag tycker den kan ligga kvar åtminstone två månader till eller till slutet av mars till och med. Sen kan det få bli vår.

Innan jag avslutar och gör mig i ordning för att åka iväg till SHOF vill jag bara önska mitt fadderbarn Felix Grattis på födelsedagen!! Jag hoppas det söta kortet har kommit fram som vi till slut lyckades få iväg.

Hare bra och önska mig lycka till!

Onsdag

Hejsan!

Klockan ringde som vanligt irriterande tidigt halv sju. Alltså, jag hinner snooza om den 2-3 gånger innan jag ens fattar att den har ringt. Somnar om på en gång och har en tendens att göra det en gång för mycket... Så jag får stressa. Men allt för att få ligga fem minuter till, hehe.
Till slut kom jag i alla fall iväg till skolan. På lunchen unnade jag, Johanna och Malin oss att skippa skolans äckliga fisk och gå på Max (a) Där var en person jag inte träffat på ett år och jag hade klarat mig bra utan att se honom på ännu ett par år kan jag säga... 
Efter den onyttiga lunchen var det terminens första elevens val. Hemkunskap för mig, Malin och Johanna där vi gjorde Pasta Carbonara. Tror ni vi kunde äta mycket efter hamburgare och strips? Nej ;) Dessutom blev det äckligt. Jag funderar på att byta till syslöjd, annars finns det inte en chans att jag kommer hinna brodera klart duken jag började på igår eftersom vi har ett korkat system nu för tiden och bara har slöjd fram till vecka 8. Visserligen är passet tre timmar, men det är en rast på 20 min och sen brukar vi sluta ca. 20 min tidigare så det blir inte särskilt långt. Får gå och prata med SYO:n och fråga om jag kan få byta.

På tal om SYO:n så har jag och Johanna fått lov att vara på Samhälle med ettorna någon gång nästa vecka. Äntligen. Men jag tror ändå att det blir NV. Gaah, jag kommer vara skitnervös! But that´s life.

Efter skolan gick jag, Emelie och Kirsti till stan för att fördriva tid innan jag och Emelie skulle ta bussen ut till Ren och träningen. Hittade en tröja/tunika på Såfin som jag ska hämta i morgon efter spelningen när jag har mitt presentkort med :)

Ikväll blir det återigen Top Model ;)

Hare gött, så hörs vi!


BUO i tv!

Hej!

Kom hem från skolan för snart en timme sen. Hände inget speciellt. Hade spanska, matte/NO och syslöjd där jag ska börja brodera en duk. Orkade inte skriva något inlägg igår, satt typ inget vid datan, men det var skola som vanligt och sen BUO. Där fick vi reda på att vi ska spela på inspelningen i Bollnäs till Körslaget på söndag!! :D Så nästa lördag syns BUO i tv ^^ Även om de åker ut nu på lördag tydligen, jag vet inte varför de ska visa det då, men vi får väl se. Men jag hoppas verkligen att Bollnäs håller sig kvar!
 
Kommer bli en hektisk helg då det är tranan på fredag, slalom på lördag, sedan sover Malin hos mig och på söndag ska vi spela utanför krokanen klockan två med BUO som sagt. Om allt går enligt planerna vill säga, så kommer min helg se ut så.

I kväll är det träning, sedan blir det Top model.

Hare bra!


Dåligt väder, dåligt humör

Idag var det tänkt att vi skulle åka skidor på Bolle för första gången i år. Men när jag vaknade strax före 10 med inställning att åka var det 4 grader varmt och därav vått, molnigt och blåsigt. Hur kul är det att åka i sånt väder? Så vi skippade det och jag tog istället itu med en tråkig men nödvändig sak; plocka undan julsakerna och städa hela rummet. Inte kul, men skönt när det är gjort. Sedan spelade jag lite oboe, har faktiskt blivit ganska duktig på att göra det på sista tiden!
Eftersom höghammarhallen var stängd på grund av fotbollen kunde jag inte träna idag fastän vi inte åkt skidor. Suck. Därför tog mamma och jag en långpromenad istället så jag skulle röra på mig lite ändå. Men hela promenaden kände jag mig helt matt i kroppen. Jag blir så trött och på dåligt humör av det här vädret. Men vi har i alla fall haft en lång period över julen då vi har haft snö, flera grader kallt och för det mesta sol. Hoppas det blir så igen!

I morgon är helgen slut och det är skola igen. Tänk posivit, tänk positivt. Jippie, skola! Äh, det fungerade inte. Den påminner mig dessutom om att jag måste göra mitt gymnasieval snart. Och egentligen känns det inte som om varken samhälle eller natur passar mig! Och inget annat heller för den delen. Jag kanske borde gå och snacka med SYO:n om det. Hon kanske kan hjälpa mig. Kan ju knappast bli värre av det i alla fall. Dessutom måste jag och Johanna vara på samhälle så snart som möjligt så jag kan jamföra de olika linjerna. Det löser nog på ett bra sätt till slut :) Det måste det.

Vet inte vad jag ska göra resten av söndagen, kanske kollar på tv, läser eller så.

Vi hörs!

TEAM HANNA!

YES!! Är bara tvungen att skriva ett kort inlägg om Körslaget! Team Hanna gick vidare, helt otroligt! Personligen tyckte jag att de har gjort betydligt bättre, kören rörde ju knappt på sig. Å andra sidan är Gabriellas sång så himla fin. När det stod mellan Team Nanne och Team Hanna var jag helt säker på att Bollnäs skulle åka ut och kände besvikelsen redan innan Gry hade avslöjat vem som inte skulle gå vidare. Därför blev jag ännu gladare när hon sa "Team Hanna!" :D Hoppas de går vidare nästa gång också, för det är verkligen stort att lilla Bollnäs är med! Ska rösta som bara den! GO TEAM HANNA!



Helg!

Helg! Jobbig förmiddag i skolan, kändes som den aldrig skulle ta slut och vi skulle få lunch! Man blir så grymt hungrig. Först engelska, sedan spanska, sedan 90 minuters NO där vi började leta fakta till uppsatsen vi ska skriva inom området "Kommunikation" eller vad det var. Boooring. Jag ska skriva om boktryckarkonsten som jag tycker är extremt intressant! Not. Dessutom har jag svårt att jobba i skolan, eller i alla fall sitta vid datorn och leta fakta. Jag gjorde i princip ingenting på en och en halv timme, vilket betyder att jag kommer få göra allt hemma i sista stund om jag fortsätter såhär. Jag blir så distraherad och lockad att istället prata med kompisarna, i alla fall när jag inte hittar någon bra fakta och det går segt. Faktauppsatser är det absolut värsta som finns att göra i skolan, enligt mig. Mycket hellre prov. Vanliga uppsatser går bra, där man får hitta på själv. Vi ska till exempel skriva en på engelskan och jag valde temat "Something that makes me happy" och jag ska skriva om friidrott och höghammarhallen <3 Sådana uppsatser är helt okej.
Efter NO:n var det lunch, äntligen. Efter det gympa, "Kom i form" idag också, sedan slutade vi och jag gick ner till gymmet själv eftersom Johanna och Elin inte var me >< Mycket roligare om man har någon med sig. Men nästa vecka kanske.

Nu har vi fått papper om ansökan till gymnasiet som ska vara gjort senast 1 februari. Jag ska söka till både NV och samhälle, men nu lutar det mest åt att det slutgiltiga kommer bli NV. Gaah, jag vill inte börja gymnasiet! Fast jag vill inte gå kvar i grundskolan heller... och jag vill få en utbildning sedan... Usch vad svårt. Vilken linje det blir får framtiden utvisa.

Tydligen så tyckte inte mamma och pappa att det var någon bra idé att skicka ett paket till lilla Felix. De sa att antingen kom det bort eller så typ öppnade de som jobbade i de där länderna paketet och stal sakerna! Herregud! Hur misstänksam får man vara?! Eller det kanske är jag som är naiv...?
I alla fall ska jag köpa något sött födelsedagskort i stället och skicka. 

Ikväll blir det kanske Let´s dance. Har inte sett det förr men alla pratar ju om det så det kan vara värt att se det och se vad jag tycker.

Ha en bra helg!

                                    
                                           Torsbergsgymnasiet - skolan där du möter världen. Haha.

Torsdag - första skoldagen 2009

Då var första skoldagen avklarad! Eftersom jag har vant mig vid att gå och lägga mig sent och gå upp senare tog det över två timmar att somna. Det är något av det värsta jag vet, att ligga och vrida och vända på sig, inget sätt att ligga på känns bra och... ja usch! Till slut får jag nästan panik eftersom jag vet att jag snart ska upp. Irriterande nog var jag jättetrött när jag släckte, men ändå gick det inte att somna.
Sedan ringde den förbannade väckarklockan halv sju och för att hinna var jag tvungen att stiga upp på en gång. Ute var det helt kolsvart. Det är inte mänskligt att stiga upp så tidigt! De senaste tre veckorna har jag vaknat till strålade sol, i alla fall dagsljus, så det kändes extra tungt att gå upp.
Skoldagen började med samling, sedan någon slags utvärdering av förra terminen samt förväntningar inför den kommande. Blä, tråkigt.
Sedan var det gympa (favoritämne!), men det var "Kom i form" nu efter lovet så det var ganska tråkigt. Roligare med något specifikt, till exempel, basket, volleyboll, skridskor, dans...
Lunch, sedan engelska/so, svenska sedan sluta klockan tre. Drygt att ha hel skoldag första dagen! Som tur är, är det fredag i morgon och sen helg!
Allt jag skriver om skolan låter negativt och det är så jag tänker om den. Men nu har jag lovat mig själv att försöka ha lite positivare inställning så kanske det inte blir så jobbigt... Aja, försöka kan jag ju alltid och om det lyckas får jag väl se.

Efter skolan var det som tur var träning och den gick bra. Eftersom torsdagsträningarna ska flyttas till onsdagar kommer jag bara kunna gymma en gång i veckan, på fredagar :( That sucks. Men alla andra i min grupp tycker onsdagar är bättre och de kan ju inte anpassa träningen efter bara mig precis. Jag kan ju träna på torsdagar ändå, men hur kul är det att träna själv?
Och träningarna på söndagar är 14.00-16.00, väldigt dum tid enligt mig, då man inte kan göra något annat som tar lite tid den dagen. Aja, det är väl bara att gilla läget, antar jag. Som alltid.

Skola och gym i morgon, sedan helg då jag bland annat ska träffa lite släkt och träna eller åka skidor :)
Hoppas det går lättare att somna ikväll.

Hare bra!

Vårt fadderbarn

Nehepp, tydligen fick jag inte se Miami Inc för pappa kollade på tv och vi har bara en, grr. Då skriver jag istället ett till inlägg. 
Häromdagen fick vi ett julkort från barnbyn i Kongo Kinshasa där vi har ett fadderbarn, Felix. Han är hur gullig som helst och vi "skaffade" honom när han var ett och ett halvt och nu fyller han 3 år den 15 januari. På högra bilden är han 1,5 år och vänstra 3. Nu förstår jag vad föräldrar menar med att det är sorgligt när barn växer upp, snyft. Haha, närå nu ska jag inte bli sentimental eller vad det heter. 
Förra året när han fyllde år glömde jag skicka något till honom, shame on me, men i år ska jag! Om mitt minne inte sviker mig. Eftersom han bara fyller tre år är det ingen idé att skriva ett kort till honom, han kommer ändå inte förstå. Då är det bättre att skicka någon leksak. Men som ni ser har han en fotboll så vad kan man skicka? Det kanske inte är så smart att skicka typ krigargubbar att leka med till en sådant land... Jag får väl gå till Torgboden och se vad de har. Han blir nog glad för nästan vad som helst. Och jag måste nog göra det snart för jag har ingen aning om hur lång tid det tar för ett paket att komma fram till Afrika... och inte vad det kostar heller för den delen... det är nog rätt dyrt. Men han ska få något!

Som avslutning vill jag säga att jag tycker fler ska skaffa fadderbarn/bli världsförälder. Ca 200 spänn i månaden är egentligen ingenting för oss, men för ett fattigt barn betyder det mycket!


            

Sista lovdagen

Dagen började med att jag vaknade kvart i sju av att någon idiot ringde. Men innan jag ens vaknat ordentligt och fattat att det ringde la personen på. Eftersom bara telefonen i köket utan nummerpresentatör var inkopplad kunde vi inte se vem som ringde, störande. Hade velat upplysa idioten om att man inte ringer hem till någon kvart i sju på morgonen om det inte är något väldigt brådskande/allvarligt vilket det antagligen inte var eftersom han/hon inte ringt igen.
Jag somnade i alla fall om relativt snabbt och sov till tjugo i elva. Då var det bara att gå upp och göra sig iordning för att äntligen få kolla synen på Driver där jag klarade synprovet! :D Blev enormt lättad för jag trodde jag skulle behöva glasögon. 
Glad fortsatte jag till Emelie där vi satt lite vid datorn och sedan lagade pannkakor till lunch. Tre skulle hon klippa sig och vi tog bussen ner till stan för att sedan gå ut till Ren där frisörsalongen hon skulle till låg. Det var svinkallt trots vinterjacka, vinterskor, mössa, vantar och halsduk. Det fick mig att tänka på att när det var som kallast (ca -23 grader) var det över 50 graders skillnad motför när vi slutade skolan i början av juni då det var ca +30. Det är helt sjukt !!
I alla fall kom vi fram utan köldskador och hon klippte sig. När vi kom hem tonade jag som sagt i förra inlägget hennes hår mörkbrunt och det blev hur bra som helst! Medan färgen satt i spelade vi Guitar Hero, älska, älska!

Nu sitter jag här och sörjer att det är sista kvällen på lovet. Jag fattar inte vart tiden har tagit vägen och vad jag har gjort hela lovet. Men eftersom jag har haft saker inplanerade så gott som varje dag har tiden gått ruskigt snabbt. Men det är ju bättre än att det går långsamt och man inte har någonting att göra i alla fall. Får väl se det så att jag i alla fall har utnyttjat lovet på ett bra sätt och blicka framåt till sportlovet. Men självklart händer det massa roliga saker innan dess också.

Nu ska jag gå och se på Miami Inc och sedan andra avsnittet av Top model :)

Hare bra!!

:)

Hej!

Nu sitter jag här med förkylning, trötthet och träningsvärk som jag vet kommer bli värre till i morgon. Trots det känns allt bättre än igår. Visserligen gick det inte särskilt bra på längden och 60m, men förkylningen höll sig faktiskt borta under dagen och jag kände mig relativt pigg i kroppen. Det var en kul tävlingsdag.
Igår bestämde jag mig för att absolut inte, på inga villkor vara med i stafetten som var på 4*200m. Har aldrig gillat den sträckan, men tror ni inte jag stod med tusen fjärilar i magen på banan i väntan på att Ylva skulle springa klart sitt varv och växla över pinnen till mig? Jo. Egentligen skulle en annan springa, men hon glömde bort det och jag fick hoppa in. Man kan ju inte precis säga nej och svika sin klubb, så jag gick med på det, om än motvilligt. Men det gick faktiskt bra! Och det var kul! Ja, jag säger då det, mycket ska man vara med om. Visserligen har jag sprungit det förr, men inte med typ Malin och dem som är värsta bra!

Nog om tävlingen. I morgon ska jag till Emelie och tona hennes hår mörkbrunt :) Det ska bli kul, det var så längesen vi var med varandra.

Nu är jag hungrig så nu ska jag gå och äta kyckling ^^ Sen ikväll blir det säsongsstart av Top Model 11, love it! <3 Såg hela säsong 10, så nu ser jag fram emot en till omgång!

Hare bra!


Höghammarhallen<3

:'(

Hej.

För tillfället känns allt bara skit. Vaknade med halsont och förkylning, var därför inte med på häcken. Satsade istället på tresteget, men efter det önskade jag att jag hade stannat kvar i sängen hela dagen. 10,27, helt värdelöst även fast jag inte tränat sen före jul och var trött i kroppen av förkylningen. Upp mot 10,50 hade jag i alla fall velat hoppa. Och, som min kära bror var vänlig att påpeka, måste jag hoppa längre för att få åka till SM. Även fast jag hade saker att "skylla på" kändes det inte som den ultimata starten på 2009 för friidrotten om man säger så.

Två dagar kvar till skolan nu och jag får nästan panik. Känns inte som om jag orkar uppamma krafter för en ny termin precis. Tänk om man bara kunde åka bort någonstans, ett par månader eller så, till något land och bara ha det skönt. Jag vet inte riktigt vart jag vill, men någonstans långt bort, gärna USA eller så. Men sedan är det ju pengarna också. Tänk vad härligt om det hade varit jag som vann drömchansen på 110 miljoner. Tänk om. Jag hatar ordet "om".

Appropå skolan som jag sa tidigare, så är det här sista terminen på gärdet. Därmed sista terminen med vårt gäng i enhet ett. Vi ska antagligen till olika linjer allihopa sedan. Och en ska till Sthlm, en till Gälve och en till Huddik. Insåg "på riktigt" att vi kommer splittras för någon kväll sen och det känns så himla tungt. Vi har gått igenom och gjort så mycket tillsammans. Skulle aldrig ha klarat 7, 8, 9 utan dem... <3 Men det är fortfarande en termin kvar! Men som kommer vara över på en gång.

Kan faktiskt inte komma en enda posivit sak att skriva om just nu, så det här blev ett deprimerade inlägg. Ska ju vara sådana ibland också, antar jag.

Hare bra.

Valbo

Hejsan!

Var som sagt i Valbo idag med Kristina :) Det blev till att kliva upp tidigt för att duscha och sedan åka bil dit. Väl där blev vi hungriga nästan direkt så vi åt lunch på Ikea redan klockan elva. Kotlettrad, mums. I shoppingväg blev det en ny tunika för halva priset på Gina, en parfym på Kicks som luktar jättegott och lite foundation och så. Kul med lite nytt.
Egentligen mådde jag inte så bra idag, har fått ont i halsen och hade ont i huvudet större delen av tiden vi var i Gälve, men äh, lite får man väl stå ut med? Bara det halsonda går över till måndag då jag ska tävla i DM. Häck och tresteg på måndagen och 60m och längd på tisdagen. Hoppas på bra resultat!

I övrigt så kommer farmor hit ikväll och äter lutfisk med oss. Är inte ett stort fan av det måste jag säga, det är faktiskt ganska äckligt, men, men. Sedan ska vi kolla på körslaget där Bollnäs är med! Ganska grymt, med tanke på att det här egentligen är en liten skitstad. Det är i alla fall ingen tvekan om vilket lag man ska heja på. Go Team Hanna!

I morron ska jag träffa Jenny <3 Får väl se vad vi hittar på i vinterkylan.

Hare gött!


     
Vi i bilen.                                                                               Tunikan.                        Parfymen och foundation.


        
                                                


Fredag

Nu har ännu en dag gått och jag har fortfarande inte vant mig vid att dagarna går så snabbt även fast de har gjort det ett bra tag nu. Man hinner knappt kliva upp innan det börjar mörkna känns det som! Det gillar jag bättre med sommaren, dagarna är så mycket längre. 
Men den lilla tid som det var ljust idag ägnade jag åt att först stressa upp och iväg till Driver för att kolla synen inför övningskörningen (!!). Jag trodde de stängde klockan tolv och hann dit till strax efter halv, men det visade sig att de självklart inte stängde förrän två. Sedan var han som satt i expeditionen inte utbildad för att kolla synen på någon och hon som skulle göra det var inte där så jag ska komma tillbaka på onsdag. Yey, vilken tur jag hade då efter att ha stessat och allt. Och förra gången jag kom var det stängt. Men på onsdag...!
Sedan blev det en snabbvisit hos Kristina som låg på vägen till gymmet dit jag skulle. Vad skönt det var att gymma när jag inte tränat på en och en halv vecka! Men jobbigt, hehe.
Sedan hem och se på den inspelade filmen "Hur man blir av med en kille på 10 dagar", jättebra!
Efter det åkte jag med mamma och köpte ett nytt köksbord, men som vanligt hade jag inget inflytande över vilket det skulle bli...

I morgon åker jag med Kristina till Gälve för att shoppa lite och spana... ^^

Ni får gärna komma med lite tips och idéer till vad jag ska skriva om och vad ni vill läsa för jag känner att inläggen är lite småtråkiga.

Peace out ;)

Nytt år!

Då var det 2009 då :) Hoppas alla hade en bra nyårsafton för det hade jag iaf! Var så himla härligt att inviga det nya året med vännerna! Bilder från festen kommer snart upp på min bdb Lizaa93@bdb...
Nu sitter man här och är lite trött eftersom det inte blev så mycket sova, men det var det helt klart värt.
Jag hade inget riktigt nyårslöfte i år, det känns ganska meningslöst eftersom jag är rätt säker på att jag inte kommer hålla det, vad det nu skulle vara. Men jag tänker i alla fall försöka typ se till att det blir ett bra år och liksom... aa jag vet inte men typ "bli en bättre människa" haha. Vi får väl se hur det blir med det.

Om jag syftar tillbaka på förra inlägget så fanns faktiskt tvåan "När jag hör din röst" på Åhléns :O Men det är väl bara för att de går åt mer i större städer. Men det fanns bara inbunden och eftersom jag har den första i pocket vill jag ha de andra så också och dessutom är de billigare då (a) Men den har inte kommit ut i pocket än så jag får väl ge mig till tåls, vilket känns svårt just nu, vill läsa den!

Annars har jag inte så mycket annat intressant att förtälja. Sex dagar kvar på lovet efter idag och jag gruvar mig för att börja skolan igen eftersom jag delvis vet vad som väntar; bland annat en teknikuppsats och speciellt alla nationella prov! Usch!! Men jag får tvinga mig själv att inte tänka på det nu, för fortfarande är det lite kvar på lovet!

Peace out ;)


                                            
                                             Tolvslaget!!

RSS 2.0