Dag att minnas

Igår var första gången på hela sommarlovet som jag hade svårt att somna. Visst har det dröjt ett tag en del andra kvällar, men igår var det närmre tre timmar. Fast å andra sidan var det första gången på hela sommarlovet jag la mig så tidigt också. Me sedan var det så varmt! Jag svettades ihjäl och kunde inte ligga still en sekund.
I alla fall, jag somnade till slut och vaknade dödstrött i morse när klockan ringde vid 7. Men det var det lätt värt för dagen har varit helt underbar! Den har bestått av massor av shopping (3 linnen, en skjorta/tunika, brills (;)), bikini, svarta tygskor, halsband och örhängen och rengöringsmedel och lypsyl), god mat och mycket skratt och prat. Men huvudpunkten på dagen var ändå bion, den efterlängtade Eclipse. Jag vet inte vad jag ska säga, det går inte att med ord beskriva hur bra den var. New Moon var ingenting i jämförelse. (Jag sa samma sak om den och Twilight förut, hur kommer inte då Breaking Dawn vara?! Kommer jag ens klara av att se den?) Och jag dör lite mer för varje gång jag ser Jake. Han har blivit ännu snyggare sedan förra filmen, hur nu det kan vara möjligt. Fast dum som Bella tydligen är väljer hon ju Edward ändå. Märker hon inte kemin mellan henne och Jake? Till och med jag gör ju det ;) De är ju som gjorda för varandra, han är ju världens gulligaste! Och nej, då menar jag inte bara utseendet.
Bästa repliken i hela filmen enligt mig, uttalades av Jake till Edward i tältet: "But honestly... I'm hotter than you". HAHA, så jäääääävla bra!

Nej, nog tjatat om det (for now;)). Nu ska jag hoppa över till några andra vampyrer, nämligen de i True Blood!

Take Care // E




Bitcharna med de coola brillsen ;)


Sol, bad och Eclipse!

Helluu!

Har haft ännu en härlig dag i det härliga vädret! Solen höll sig faktiskt framme större delen av tiden och vi badade ganska mycket, i alla fall om man jämför med när Malin och jag var iväg ;) Vattnet var mycket varmare här, riktigt skönt. Eller ja... Det var kanske att ta i ;p Efter ett par timmar där cyklade vi tillbaka och vilade en stund hemma hos Kristina med lite Wii och makaroner innan vi drog till gymmet, trots att vi inte var i piggaste laget efter dagen ;) Men det var skönt att gymma, har inte gjort det på någon vecka.

Ikväll blir det att lägga sig lite tidigare, för i morgon bitti ska jag upp tidigt (typ första gången på hel lovet!) för att ta tåget 08.49 till Gävle där det blir shopping, lunch och Eclipse! :D Var så lägesen jag läste boken, men minns att den var bra och har höga förväntningar på filmen! Känns som om det var alldeles nyss vi såg New Moon och var helt galna för den var så bra och trodde vi skulle döö för det var så långt kvar tills Eclipse hade premiär, haha.

Nej, nu tror jag att jag måste gå ut en sväng. Visserligen är det molnigt nu och det har regnat lite, men det är så kvavt här inne att det är jobbigt att andas.

Take Care // E


Bad på g!

Vaknade upp till ännu en solig dag! Dock är det lite moln, men får väl hoppas att de håller sig borta. I vilket fall som helst så ska jag och Kristina cykla ut till Prästnäset nu snart. Eftersom det är en bit att cykla hoppas jag vekigen vi kan sola där borta, annars känns det ju lite meningslöst. Men vädret blir nog inte värre än när vi var där förra året i alla fall. Då började det regna och åska, haha. Men det var rätt mysigt det med, faktiskt.
Nej, nu måste jag skynda mig! Mot stranden! ;)

Take Care // E

Sommar <3

Hejsan!

Hamnade här då jag blev bortkörd från tv:n när Mattias skulle se fotbolls-VM, vilket jag inte är ett dugg intresserad av... Killar som springer och jagar en boll, kul. Sen att det är skitkul att spela om man är duktig kan jag däremot förstå, men att sitta och titta på det... nej.
I alla fall. De här två dagarna har det varit helt underbart väder! Strålande sol och varmt, exakt som sommaren ska vara. Gårdagen började med solning ute på verandan med en bra bok ett par timmar, sedan cyklade jag iväg med Malin till Långnäs för mer sol och dessutom bad. Eller ja, vi tvingade oss i och simmade en liten bil, sviinkallt, kändes som om man skulle få hjärtstillestånd typ, haha. Efter ett par timmar där cyklade vi och köpte glass, sedan hem och äta (grillat, mums!) och jogga innan vi träffades igen och tog en promenad på stan i det härliga vädret, knäppte kort och hade kul :) Var sjukt härligt att vara ute i bara shorts och linne klockan tio på kvällen! Sedan åkte vi hem till mig och tittade på House of Wax som jag hade spelat in. Började se den själv när den gick i förrgår, men vågade inte se mer än 20 minuter haha. Den var jävligt läskig, men sjukt bra!
Idag hade jag legat ute i skuggan och läst för jag ser ut som en kokt kräfta efter igår, haha. Brände mig asmycket. Sedan blev det träning.

Nu ska jag gå och vara social med mamma och Mattias. Dock inte titta på fotboll utan sitta där och läsa ;)

Take Care // E


<3
Röda lår eller vad?! Haha

Röda gubbar och mord

Trots att jag varit borta så många kvällar och varit uppe sent och gjort saker hela tiden nu, känner jag mig sysslolös så fort jag får en ledig kväll. Skulle vara så härligt att bara cykla iväg i värmen nu (ja, det är faktiskt varmt) och möta upp några kompisar, äta någonstans och sedan gå på bio eller nått. Fast visst ja, vi bor ju i Bollnäs, där de har sommarstängt på bion. Och även om den var öppen skulle det säkert inte gå någon bio man vill se, eftersom det bara går en i taget. Suck, ibland suger det verkligen att bo här.
Nej, det får bli att krypa upp i soffan med jordgubbar och vaniljvisp och se ett inspelat avsnitt av Morden i Midsomer. Inte helt fel det heller.

Take Care // E


Älskade gubbar!


Min midsommar

Hallå... Min midsommarafton började med spelning i Segersta och där jag stod i ösregnet och spelade, undrade jag varför midsommaraftnarna (eller nått?) i Sverige aldrig kan ha fint väder? Regnet rann ner i ansiktet och skymde sikten på noterna, härligt. Men vi fick i alla fall jättegoda bullar där så det gick bra ändå ;)
Efter fika hemma med jättegod jordgubbstårta och bullar blev det dusch, fixande och stress innan jag begav mig till Kristinas stuga för att grilla och mysa och förvånansvärt var vädret faktiskt ganska bra då och resten av kvällen. Varmt och sol nästan hela tiden :)
Vid åtta-tiden åkte vi in till stan för att träffa Elin, Malin, Madde, Johanna, Irma och Stina och vi hade en riktigt mysig kväll. Var inne och hade kul först ;) Sen gick vi ut mot långnäs medans vi åt jordgubbar och knäppte kort :) Där blev vi ett tag och några badade. Kvällen avslutades med en film, innan vi följde de andra till stationen vid två. Eller ja, för mig och Kristina avslutades den inte där, vi var vaken ett par timmar till och tog en promenad m.m ;) Jag fick gå barfota p.g.a. skavsår :( Men efter ett tag blev det värre att gå så än att ha skorna på haha.

Ikväll blir det en lugn kväll, det behövs känner jag.

Take Care // E






Vi går mot mörkare tider...

... upplyste Johanna och Helena mig om härom natten när vi sov hos Sofie. Trodde de skämtade först, men insåg sedan att det var sant. Det har vänt, dagarna bli kortare. Visst, det kommer vara ljusa nätter ett bra tag till, men det är inte det som är poängen. Vände det inte nyss så att dagarna blev längre? Tycker det ja. Visserligen blir jag förvånad varje år när det vänder, men i år tycker jag det var extremt tidigt ;)
Aja, det är inte mycket att göra åt. But hey, sommaren har precis börjat, även om dagarna sakta blir kortare.

Efter två sena nätter blir det nu en tidig kväll. Måste ju orka i morgon ;) Midsommarafton! Kanske inte skriver något då så... Glad midsommar! :) Eller säger man trevlig midsommar...? I vilket fall som helst ska jag lägga mig och se om jag orkar läsa lite nu.
Btw, fick i alla fall rummet städat till sist igår, haha.

Take Care // E


Fotboll och mat

Hallå!

Har hört att det var en solig och fin dag idag? Själv har jag inte fått uppleva det då jag var på ICA mellan ett och fem, så typiskt! Aja, jag får ha Sydamerika i tankarna. Det gick bra att packa i alla fall, idag var det bara en sur tant! Brukar vanligtvis vara flera... Men efter fyra timmar var jag stel i hela kroppen, ryggen värkte och det kändes som om jag skulle svimma av hunger. Eftersom jag och Helena la oss sent och var sjukt trötta sov vi tills väckarklockan ringde halv tolv och åt frukost vid tolv och då var jag gaaanska hungrig kl 5 ;) Så det blev hem och äta!
Igår var sjukt kul! Fotbollen gick bra och var kul! :D Sen tänkte Helena och jag bada för vi var så svettiga men väl på Karlslund var det liite för kallt ;) Istället åkte vi hem och lagade lite mat för vi höll på att svälta ihjäl haha. Så det blev en andra middag kl elva på kvällen och sen blev det kladdkaka och skräckis :) Efter lite (läs: ganska mycket;)) tok så somnade vi slutligen vid fyra.

Nu ska jag ut och övningsköra! :)

Take Care // E

Fullt upp

Hallå!

Hade en riktigt bra dag igår. Fullt upp och det gillar jag! På morgonen var det fint väder så jag satt ute och läste och solade, mycket skönt, så ska sommarmorgnar se ut! Efter lunchen mötte och jag Kristina, Malin, Madde och Elin på stan för fika och kika lite i affärer. Kul att träffa Madde och Elin, var ett tag sen :) Vid fyra blev det gym, sen skyndade jag mig hem och duschade och packade innan jag åkte iväg med Johanna för att träffa Helena, Linkan och Sofie på ICA där vi skulle handla pizzaingredienser plus massa onyttigt inför kvällen! Hemma hos Sofie blev det matlagningen, sedan två bra filmer, en skräckis och en komedi, med godis, jordnötsringar och popcorn ^^ Efter bara några timmars sömn åkte vi hem och jag har nu joggat, duschat och ätit innan jag hamnade här.
Ikväll blir det fotboll med Helena plus massa folk. Vet inte vilka om jag ska vara ärlig ;) Sedan blir det mys och översovning hos Helena :)
I morgon packar jag kassar på ICA mellan 13 och 17 för att samla in ytterligare pengar till Brasilien-resan! Behöver allt vi kan skrapa ihop.
Midsommar närmar sig även och då blir det först spelning i Segersta med BUO, sen tårta med familjen innan jag åker till Kristinas stuga och grillar, sen in till stan för att träffa fler!
Nu är även en resa till Halmstad och mormor och morfar inbokad för Kristina och mig. Vi åker om knappt två veckor, det ska bli kul! :)

Ojoj, vad jag babblar, men nu har jag saker att gör iaf!
Fan, jag skulle behöva städa rummet. Orkar jag göra det nu? Får se ;)

Take Care // E


Igår på stan


Haha, fråga inte. Det enda svaret jag har är att Helena är lite tokig... ;)


Liar Liar

God kväll ;)

Har precis sett Liar Liar. En väldigt bra film, men en som man får ont i huvudet av. Jim Carrey är uppspeedad till max hela filmen, helt galen! Haha, fattar inte hur han orkar, borde vara asjobbigt att spela sån hela tiden. Och det är inte precis den enda han är så i. Men han är en grym skådespelare och så himla skön, även om han blir aningen för mycket ibland ;p
Nej, nu ska jag lägga mig faktiskt. Läsa lite grann, sen sova. God natt!

Take Care // E


Fletcher 'n' his son

I <3 the sun

Mamma sa igår att det skulle bli fint väder några dagar framöver, men jag trodde inte på henne. Sen när stämmer väderleksrapporten annat än när den visar dåligt väder? Därför blev jag förvånad när jag vaknade upp vid halv elva till sol! Gjorde i ordning frukost och satte med på verandan och läste och åt i solen, underbart. Hade varit ännu bättre om man sluppit höra skrik, skratt och högt prat från småbarnen på dagiset bredvid oss. Inte precis det man vill höra en lugn sommarlovsmorgon till frukosten. Då vill man lyssna på fåglarnas kvittrande och vindens susande... haha, skoja.
Mamma sa även åt mig att smörja mig ordentligt. "Du vill väl inte lägga grund för hudcancer?". Jag var duktigt och gjorde som hon sa, dock lite för slarvigt. Efter att ha varit ute flera timmar i brottarlinne när Kristina och jag rensade ogräs och sedan på träningen hade jag fått snygga skarpa linjer efter linnet. Tyvärr inte brunt utan rött, men bara där jag inte smorde. Svårt att förklara, men jag kan säga att det ser sjukt ut. Borde lyssna bättre på mummy ;) Men jag klagar inte, inte alls, trots att skuldrorna svider. Är bara glad att solen är här! :) Ser fram emot en dag på stan i solen i morgon med Coola gänget! ;)

Är förresten klar med all ogräsrensning på Kristinas pappa jobb nu! Bara att vänta på pengarna nu och hoppas på bra betalt ;)

Take Care // E


Kände bara för att slänga in lite bilder från språkresan förra året. Saknar alla så mycket och hoppas verkligen det blir av att vi träffas i sommar <3



<3


Livet

Har suttit ett tag och läst igenom gamla blogginlägg. Från förra sommaren när jag var i Italien, Tyskland/Danmark och England plus några svenska städer. Hade fullt upp hela tiden och nu gör jag i princip ingenting, känns lite tråkigt. Hade varit bättre om resorna hade varit fördelade hehe...
Lite senare inlägg från precis innan skolan började och de första veckorna av NV har jag även läst. Jag känner verkligen nervositeten jag skrev om, kommer ihåg hur det kändes att börja en ny klass utan att känna någon. Men det är konstigt hur lite man vet om framtiden. Jag kunde vid den tiden aldrig föreställa mig att jag ett år senare skulle sitta på sommarlov igen och ha skaffat massa nya kompisar, tappat kontakten mer eller mindre med en del gamla, veta hur det är att gå NV med allt plugg. Det jag skrev om i början var ju bara en bråkdel av hur det skulle bli... Men samtidigt, när jag tänker tillbaka fattar jag helt enkelt inte vart året har tagit vägen. Var det verkligen ett helt år sedan jag var i England? Stört. 

Kände att jag inte kunde formulera mina tankar på ett bra sätt över huvud taget nu, men det jag ville få fram var att tiden går så snabbt att jag aldrig slutar förvånas och hur svårt det är att förutspå vad som kommer hända i framtiden. När man är barn säger man; Jag ska bli kock, skaffa man och två barn, bo i Stockholm, ha hund..... och så vidare och tills helt nyligen har jag sagt; Jag ska gå NV, ta ett sabbatsår och sedan utbilda mig till veterinär.
Jag har nu insett att det inte går att planera sitt liv, det blir aldrig som man tänkt sig. För många faktorer spelar in. Vilka betyg man får, vilka människor man lär känna, vad som händer i ens liv...

Så jag får helt enkelt se vart livet för mig. Det blir nog inte dit jag tänkt mig i alla fall.

Skräckkväll

Tjeena!

Värst vad aktiv jag blivit här då! Håller väl i sig max en vecka som vanligt. Om ens det.
Mötte upp Malin igår kväll och vi köpte godis och hyrde två skräckfilmer, vi måste vara dum i huvudet. Den första, I know who killed me, hyrde vi en gång för länge sen men stängde av efter ca 10 min, haha, då vi märkte att det var en tortyrfilm. Sedan har vi sagt att någon gång ska vi se den. Vi har säkert varit på videohallen femton gånger utan att hyra den men igår slog vi till! Vi blev så jävla rädda för tortyrmannen att vi inte ens vågade gå in och borsta tänderna haha. Och under den andra filmen The Grudge 2 (som blev en avslappning i jämförelse) hörde vi såklart massa konstiga ljud, dunkande och så vidare. Men jag är 100% att vi vid två tillfällen hörde någon som dunkade på stugväggen. Skojar inte. Och i våra huvuden var det en handskbeklädd hand i blått... Dessuom spöregnade det och det hörs väldigt tydligt i stugan. Haha, det är Malin och jag i ett nötskal.
När vi väl vaknade idag vid tolv och skulle in och äta frukost insåg jag att jag hade hängt in jackan i huset föregående kväll med nycklarna i fickan. Hela familjen var borta och skulle komma hem vid fyra. Vi var utelåsta, haha. Ashungriga och utan jackor fick vi cykla bort till farmor. Hon var inte hemma, men vi tog nycklen vi trodde. Det visade sig vara fel när vi kom hem. Bara att cykla tillbaka och som tur var kom farmor hem exakt samtidigt och jag fick rätt nyckel.
Så vi fick vår frukost till slut, vid ett, och sedan kollade vi på en till skräckis, Friday 13th.

Idag har jag varit så duktig att jag både joggat och städat stugan. Dock har inte mitt eget rum blivit städat än, men det händer väl någon gång det också.

Take Care // E




Karate

Enda sedan jag var liten (är jag tillräckligt gammal för att säga så nu?), nio tio år kanske, har jag velat träna karate. Jag tyckte det var så häftigt och älskade när det var coola sparkar och slag i filmer. Tyvärr var åldersgränsen 13 och jag var så otålig och irriterad över det. Jag ville börja på en gång! Höstterminen i sjuan drog jag med min dåvarande bästa kompis för att prova på och fastnade för det. Jag vet att jag skrivit om detta förut, men fokuserade då på själva rädslan för att misslyckas som gjorde att jag slutade.
Så fort jag hör ordet karate idag eller ser någon film med det, känner jag en obeskrivlig känsla. Saknad? Blandat med vad? Jag vet inte, men det känns inte bra i alla fall.
När jag städade garderoben idag såg jag min karatedräkt och hittade karatehandskarna och tandskydden som man såg ut som en apa i. Jag förflyttades tillbaka tre år, plötsligt var jag tillbaka där på det blåa plastgolvet i spegelhallen och slogs mot de i min träningsgruppen med svetten rinnande och mina tränares "beordringar" ringades i öronen.
Det finns fler saker som påminner mig om karaten, eller saker är det väl inte direkt...
Samtidigt vet jag inte om jag kan säga att jag ångrade att jag slutade, för det förde med sig nervositet, men allra bäst hade varit om jag övervunnit rädslan och kunnat fortsätta högt upp i graderna, helst till svart bälte, det var ju såklart mitt mål.
Nu har jag fått veta att Bollnäs Karateklubb har lagt ner och då finns det liksom ingen chans att ta upp det igen. Fast det kanske skulle vara värre att veta att chansen finns och att jag inte tar den?

Jo, jag ångrar att jag slutade. Det var ett nederlag och blev en krossad barndröm.


Lördag 19 juni

Hallå!

Sitter här och planerar resor med Kristina i telefon, inom Sverige. Äntligen verkar det bli något av det, inte bara snack. 
Har planer på att städa ur min garderob så jag får plats med nya fina sommarplagg, städa rummet och äta lunch. Effektiv med andra ord. Fast det är bara planen, sen får vi se hur mycket som verkligen blir av ;) Känns som om lunchen kommer i första hand i alla fall för magen kurrar.
Har varit och spelat med BUO, sista lördagsmarchen för i sommar och vi var ett ganska stort gäng idag. Kul :)
Ikväll ska jag träffa Malin som även kommer sova här :)

Nej, maten kallar!

Take Care // E

Jag + teknik = fail

Jaha, det enda jag lyckades göra när jag skulle skaffa ny design på bloggen var att fucka upp den, bra Elisabeth! Men det är så det brukar gå när jag ska försöka mig på något som ha med teknik att göra. Jag blev så förbannad att jag gav upp och nu får den vara så här tråkig ett tag (läs: ett vääldigt bra tag innan jag orka ta tag i det igen). Vill dessutom ha en snyggare header bild än jag hade.

Take Care // E 

Lite sol kanske? Snälla...?

Tjoo...

Vaknade upp till ljudet av ösregn i morse, inte precis det man vill göra på sommarlovet. Jag vill ha stekheta dagar med skinande sol så man kan ligga på stranden hela dagarna med vännerna och skratta, snacka, bada och bli brun! Då är det faktiskt härligt att vara i Sverige. Som det är nu vill jag bara bort till typ Grekland eller något och blir avundsjuk när många skriver på Facebook att de ska iväg hit och dit. Trots att det låter fruktansvärt längtar jag nästan till jullovet nu då vi (förhoppningsvis!!) åker till Brasilien på träningsläger. Jag älskar att resa utomlands och vet att jag inte kommer någon vart förrän då...

Nej, nu tror jag faktiskt jag ska prova att göra om lite på bloggen eftersom jag inte har så mycket att göra för tillfället. Få se om det blir något ;)

Take Care // E


love <3

Var det någon som sa SOMMAR?!

Det har varit sommarlov i några dagar nu, men jag är lite efter här på bloggen och det tåls väl att sägas igen? SOOOMMAARLOOOV GUYS!!! :D:D:D
Hur underbart är det inte med 10 veckor utan skola, plugg och all stress det innebär?! Få slippa de vanliga tråkiga mönstren ett tag och hitta på nya saker! Eller bara slappa, ashärligt det också kan jag säga! Jag har inget jobb i sommar, ingen inbokad resa än så länge, men jag tänker inte deppa för det, nej, jag ska slappa, ha kul med kompisarna och bara vara, något jag aldrig hinner med annars. Jobba kan jag göra sen och resor blir det nog också mycket av senare i livet!
Och träna ska jag göra! Hur kunde jag glömma det? Sex dagar i veckan står på mitt program nu och äntligen har jag tid att verkligen ägna mig åt det - inte bara hasta igenom programmet för att hinna hem till plugget - även fast jag står lite mitt emellan allt i friidrotten just nu. Men det löser sig nog också på ett eller annat sätt!
Så får jag hoppas på bra väder, det är det som gör sommaren, eller hur?

Lite flummigt inlägg, men så kan det gå ibland.

Trevlig sommar och Take Care // E


Du är bäst, vet du det?

Orbaden

Hejsan!

Är i full färd med att packa! Eller ja, jag ska i alla fall börja nu ;) För om drygt en timme hämtar Praticia upp mig, Elin och Madde vid Prix och vi åker till Orbaden för att tälta där med klassen! Ska bli kul, men jag räknar med att frysa ihjäl, det kommer vara max 4 grader på natten, hehe...

Nu är det nära! Fattar inte att vi har sommarlov om 4 dagar, helt sjukt. Blev klar med allt skolarbete igår kväll och det var helt underbart. Tänk, inget plugg på typ 11 veckor!!! Jag kan leva igen.

Mattias tar ju studenten nu och i torsdags var det bal, han var så fin :) Kanske dags att sluta tänka honom som min storebrorsa på tio år, medans jag själv är åtta... Men det är svårt.
Sedan var det Tranan i fredags och trots allt krångel med plats att vara på före (det slutade hos mig konstigt nog) blev kvällen helt okej :)

Nej, nu måste jag börja packa om jag ska hinna!

Take Care // E




RSS 2.0